Dešimt šviestuvų

„Iš tiesų mes centrinėje aikštėje atnaujinome apšvietimą. Ten šiuo metu yra pastatyta dešimt specialių parkinių LED šviestuvų. Pelėdnagių gyventojai ir svečiai jau spėjo įvertinti naujų šviestuvų teikiamą naudą. Jau vien įvažiavus į kaimą vaizdas žmones pasitinka kitoks. Tamsiuoju paros metus čia būna šviesu. Apšviečiama visa aikštė bei jos prieigos. Galima sakyti, apšviečiamas pats kaimo vidurys, tai ir visas kaimelis atrodo šviesesnis“, – sakė Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas.

Bus daugiau

Pelėdnagių seniūnas pridūrė, kad tai dar ne viskas, mat darbai dar vyksta ir bus atnaujinamas apšvietimas nuo seniūnijos pastato iki pat maudymvietės – iki Ašarėnos tvenkinio.

„Darbai vyksta ir orams atvėsus. Dirba ne viena ir ne dvi įmonės. Dujotiekio klojimo darbai kaime jau baigti. Darbai prie seniūnijos pastato taip pat. Čia buvo išardyta ir išvežta senoji aikštės grindinio danga. Buvo sutvirtintas ir paklotas naujas pagrindas. Visa aikštelė naujai išklota trinkelėmis, šiuolaikiškai sutvarkyta. Kaimo centras tikrai pasikeitė labai akivaizdžiai“, – sakė Pelėdnagių seniūnas.

Atnaujins ir šaligatvius

Didžiąją Pelėdnagių aikštę atnaujino bendrovė „Donersta“. Tačiau ir tai dar ne viskas. Pelėdnagiuose bus atnaujinami ir šaligatviai. Darbai taip pat jau prasidėjo.

„Šaligatvį atnaujins bendrovė „Telšių statyba“. Suderinome darbus taip, kad viskas vyktų vienu metu. Iš tiesų darbų eiga esame labai patenkinti, nuolat prižiūrime, kalbamės, tariamės. Manome, kad ir gyventojai bus patenkinti ne tik atnaujinta aikšte, bet ir šaligatviais. Taip pat noriu pabrėžti, kad Pelėdnagiuose numatyta ir dar daugiau darbų, kuriuos jau pradėjome ir baigsime šiais metais“, – pažymėjo E. Pagirskas.