Čia ne tik dieną, bet ir vakarais galima pamatyti dešimtis vaikų ir jų tėvelių, kurie atvyksta papramogauti ir iš Kėdainių.

Pasidavė linksmybėms

Pelėdnagių kaime pramogautojai renkasi neseniai atnaujintoje sporto ir poilsio bazėje, įrengtame stadione. Čia dirbtinai supilti kalneliai ypač vilioja mažuosius, kurie išsiilgę sniego pramogų. Jie dūksta ne tik dienomis, bet ir vėlyvais vakarais.

Pelėdnagių seniūnija, matydama, kad vaikai ir jų tėveliai išsiilgę žiemos pramogų, o darbo metu ne visi gali su vaikais išeiti į gamtą, nusprendė vakarais stadione įjungti apšvietimą.

Dabar dirbtiniai Pelėdnagių kalneliai vakarais spindi lempų šviesose, o tai dar labiau masina tiek vaikus, tiek suaugusiuosius apsilankyti šioje atnaujintoje poilsio zonoje.

Dešimtys ir net šimtai

„Savaitgalio dienomis ir vakarais čia buvo dešimtys, šimtai tėvelių ir jų atžalų.

Visi linksmi, džiaugiasi, krykštauja. Todėl vakarais įjungiame takų apšvietimą, kuris apšviečia mūsų atnaujinto stadiono takelius, ir tuos dirbtinius kalnelius, ant kurių ir žaidžia vaikai.

Tiek vaikų Pelėdnagiuose aš dar nemačiau, na, gal vasarą, nes vasarą mūsų kaimas taip pat virsta tikru traukos centru saulės ir vandens pasiilgusiems kraštiečiams“, – kalbėjo vietos seniūnas Edvinas Pagirskas.

Ragina laikytis saugumo

Lietuvos policija primena, kad poilsiauti reiktų atsakingai – neužmiršti saugumo ir atsargumo priemonių.

„Puikiai suprantame, kad žmonės, o ypač vaikai, pasiilgo sniego, oro sąlygos labai palankios mėgautis žiemos malonumais. Tačiau primename, kad ir būnant lauke būtina elgtis atsakingai.

Prašome rinktis tokias vietas, kuriose nėra daug žmonių, nepamiršti dėvėti apsaugos kaukių ir laikytis saugaus atstumo. Saugokite save ir savo šeimos narius“, – į žmones kreipiasi policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.