Kalėdų laikotarpį Kaune užbaigs Trys karaliai


Sausio 6 dieną 15 val. Trijų karalių eisena pajudės nuo Kauno Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios ir keliaus Laisvės alėja, Vilniaus gatve iki Rotušės aikštės.

Prie pagrindinės miesto eglės vyks teatralizuotas sveikinimas „Trys karaliai atkeliavo – visas svietas uždainavo“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Linksmybės tęsis Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro salėje, Vilniaus g. 42, kur 17 val. prasidės lietuviški šokiai su „Kauno bandonija“.

Brangiausia eglė Lietuvoje


Lapkričio 25-ąją įvykęs Kalėdų eglės įžiebimas ir miesto papuošimai Kaunui atsiejo 330 tūkst. eurų.

Daugiau nei 10 metų Kauno eglutės puošyba apsiimanti menininkė Jolanta Šmidtienė teigė, kad šiais metais, kai pasaulį kausto įvairios nelaimės, norėjosi sukurti lengvumo jausmą, todėl, šių metų eglutė puošiasi plunksnomis, pagamintomis iš neįprastos detalės – tvirtinimo dirželių.

Anot kūrėjos, šių metų dekoracijos priminė angelą, kuris praskrido pro miestą ir paliko savo pėdsaką – pribarstė plunksnų mieste.

„Pačio angelo čia nebus, tos literatūrinės dalies per daug nėra, bet turėjo būt sukurtas jausmas, tarsi per miestą skrido angelas ir kai kur pritūpęs paliko po plunksną, o jau Rotušės aikštėj tos plunksnos tokiu sūkuriu apkrito ir nusileido ant žemės. Žmonės prie tos lengvos plunksnos galės nusifotografuoti, pamąstyti. Jokių fejerverkų, jokių blizgučių, tiesiog lengva plunksna“, – su šypsena apie šiltą eglutės legendą kalbėjo ji.

Pagrindinis žaliaskarės akcentas, kaip ir kasmet, tai eglutės viršūnė, kuri primena angelo sparnų apkabinimą.

Iš viso reprezentacinės miesto erdvės puošybai panaudota apie 150 įvairaus dydžio plunksnų, nuo metro iki trijų. Dar didesnės suformavo vartus į Rotušės aikštę.

Kada bus nupuošta pagrindinė eglė?


Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė, Kalėdų eglė šiais metais kauniečius džiugins iki sausio 14 dienos, o jau 15 dieną bus pradėti nupuošimo darbai. Bus nupuoštos ir kitos miesto erdvės.

Už eglės nupuošimą bus atsakinga ją puošusi įmonė VšĮ „Tekstilininkų ir dailininkų gildija“, o už miesto dekoracijas – UAB „Kauno gatvių apšvietimas“.

„Visos dekoracijos bus sandėliuojamos, kaip kasmet. Kitoms šventėms visos veikiančios miesto tiltų, gatvių, aikščių dekoracijos bus naudojamos. Eglutės dekoracijos bus sandėliuojamos ir naudojamos kitų erdvių papuošimui arba bus perdirbamos kitų dekoracijų gamybai“, – teigė A. Augonė.