Užtruko keletą metų

Darbai Akademijos ir Vainotiškių kaimus jungiančioje Jaunimo gatvėje užtruko.

Prieš keletą metų vadovaujant tuomečiam seniūnui Vytautui Grigui buvo įrengtas pėsčiųjų takas Akademijos miestelio teritorijoje.

Kitais metais pėsčiųjų takas nutiestas Vainotikšių kaimo teritorijoje.

Derino nuosavybės klausimą

Pėsčiųjų takas iš pradžių nesujungė dviejų gyvenviečių, mat buvo derinamas nuosavybės klausimas gatvės dalyje ties užtvanka.

Įvairūs formalumai buvo derinami net keletą metų, kol galų gale šiemet pradėti vykdyti ne tik šaligatvio įrengimo, bet ir gatvės remonto darbai.

Skyrė lėšų

Kėdainių rajono savivaldybė iš Kelių priežiūros ir plėtros programos Akademijos miestelio Jaunimo gatvės kapitaliniam remontui bei inžinerinėms paslaugoms skyrė 125,343 tūkst. Eur.

Už šias lėšas buvo kapitaliai rekonstruota 1470 m2 gatvės ir įrengtas pėsčiųjų takas, sujungęs Vainotiškiuss ir Akademiją.

Saugumui užtikrinti ties užtvanka įrengti atitvarai.

Labai reikėjo

Dabartinis Dotnuvos seniūnas Modestas Tvaravičius sakė, jog toje vietoje pėsčiųjų tako labai reikėjo, tad gyventojai išties džiaugiasi pabaigtomis statybomis.

„Iš tiesų ten buvo labai nesaugu. Gatvės dalyje nebuvo šaligatvio, o dviratininkų ir pėsčiųjų srautas ten tikrai labai didelis.

Žmonės iki šiol į Vainotiškių kaimą iš Akademijos ar atgal eidavo šalikele.

Labai džiaugiamės, kad problema pagaliau išspręsta ir ten atsirado pėsčiųjų takas.

Patikėkit, vietos žmonėms tai tikrai didelis įvykis. Jie labai džiaugiasi, kad pagaliau į mokyklą, į namus ir į darbus galės keliauti saugiai.

O ir gatvė dabar rekonstruota kapitaliai, tad ir vairuotojams dabar važiuoti šia gatve tikrai maloniau“, – pabrėžė Dotnuvos seniūnas.