„Vaikų kelias“

Lauko gatvėje, ties parduotuve „Jurasta“, pagal Saugaus eismo komisijos sprendimą buvo įrengta pėsčiųjų perėja.

Daugiausia vaikai į mokyklas eina per Ramybės skverą į Lauko gatvę, čia kerta gatvę perėja, po to keliauja per takelį, vedantį nuo Lauko gatvės iki Pavasario gatvės.

Nuo Lauko iki Pavasario gatvės takas buvo atnaujintas, tačiau buvo likusi dar viena problema – nesutvarkyta atkarpa nuo Ramybės skvero iki tos pėsčiųjų perėjos, iki Lauko gatvės.

Eidavo per pievą

„Dar praėjusių metų rudenį tiek vaikams, tiek suaugusiesiems patekti nuo Ramybės skvero į Lauko gatvę buvo labai sunku, mat tekdavo eiti, klampoti per pievą.

Taip pat ir perėja buvo įrengta ne pagal reikalavimus, nes nebuvo jokių nužeminimų. Tad ėmėme galvoti, kaip šią problemą spręsti. Reikėjo sudaryti sąlygas žmonėms eiti saugiai ir patogiai, tad buvo nuspręsta toje vietoje įrengti pėsčiųjų taką“, – dėstė miesto seniūnas Valentinas Tamulis.

Įrengė prieš Naujuosius metus

„Problemų su tako įrengimu buvo daugiau nei įprastai, mat sklypas buvo privatus.

Mes turėjome susitikti su privataus sklypo savininku ir išspręsti šią problemą.

Galiausiai gavome sklypo savininko leidimą, buvo atliktos visos kitos procedūros ir praėjusių metų gruodžio mėnesį bendrovė „Donersta“ ten įrengė pėsčiųjų taką.

Įmonės statybininkai ne tik įrengė taką, bet ir sutvarkė pėsčiųjų perėją, tad noriu padėkoti įmonės vadovui Donatui Vansevičiui ir priežiūros darbus atlikusiam Ernestui Vansevičiui. Tai – įmonės dovana miestui. Tako įrengimas seniūnijai nekainavo nė cento“, – paaiškino miesto seniūnas, jau ne pirmą kartą stebinantis gebėjimu sutelkti verslininkus, kad būtų atlikti reikalingi darbai.

Tikrai reikėjo

Miesto seniūnas pabrėžė, kad taką šioje vietoje įrengti buvo būtina. Miesto seniūnija nuolat ne tik pati analizuoja situaciją, bet ir atsižvelgia į gyventojų prašymus.

„Seniūnija nuolat sulaukdavo gyventojų prašymų. Šiuo atveju skundėsi ne tik gyventojai, bet ir įstaigos. Mums iš tiesų rūpi, kad žmonėms nereikėtų klampoti per purvą. Taigi, šiandien takelis jau yra įrengtas. Netrukus bus įrengti takai ir kitose vietose. Nuolat atsižvelgiame į gyventojų prašymus, juos apsvarstome ir tada priimame sprendimą. Kiek galime, tiek rūpinamės gyventojų gerove“, – sakė Kėdainių miesto seniūnas.