Kėdainių miesto Gegučių ir Rasos gatvėse esančiose prekybos centrų „IKI“ automobilių stovėjimo aikštelėse veikia automatinė automobilių numerių nustatymo sistema – automobilių parkavimas čia mokamas, juos palikus ilgiau nei dviem valandoms. Tačiau ilgiau nei metus veikianti sistema kai kuriems vairuotojams vis dar nesuprantama. Tiek vienoje, tiek kitoje aikštelėje pakeliamieji atitvarai ne kartą buvo apgadinti ar net nulaužti. Juos teko remontuoti ir prieš porą dienų.

Įvykius užfiksuoja kameros

„Rinkos aikštė“ pakalbino prieš keletą dienų nulaužtą atitvarą Gegučių gatvėje taisiusį Vilniuje įsikūrusios uždarosios akcinės bendrovės „Parkuok“ atstovą. Specialistas patikino, kad šį prekybos centrą šiemet lanko jau antrą kartą.

„Jau antras kartas šiemet būtent šioje aikštelėje, kai nulenkiamas ir sugadinamas atitvaras. Atvykęs jį pakeičiu nauju.

Įvairių situacijų būna, bet dažniausiai vairuotojai užsižiopso, nespėja sustabdyti.

Tiesa, patariu niekad nebėgti iš įvykio vietos, įforminti įvykį, nes mūsų kameros vis tiek užfiksuos automobilį, kuris sugadino vartus, pasprukti tikrai nepavyks, teks atsakyti“, – paaiškino atitvarą keitęs specialistas.

Kentėjo ir kiti

Beje, šiemet ir Rasos gatvės aikštelės atitvaras du kartus kentėjo nuo užsižiopsojusių vairuotojų. Šią aikštelę administruoja jau kita įmonė, kuri ir pakeitė sugadintus atitvarus.

„Mūsų prekybos centrų aikštelės yra skirtingų tipų. Vienos jų yra nereguliuojamos, jose automobilių parkavimas yra nemokamas. Tokių aikštelių prie „IKI“ parduotuvių yra didžioji dalis. Naktimis stovėjimas jose yra ribojamas KET ženklais.

Kitos prie parduotuvių įrengtos aikštelės turi užtvarus ir automobilių numerių nuskaitymo sistemas. Standartiškai tokiose aikštelėse yra numatytas 2 valandų nemokamas stovėjimas, vėliau imamas nuo 1 iki 2 eurų mokestis už valandą“, – sakė „IKI“ Komunikacijos skyriaus vadovė Vaida Budrienė.