Viliasi, kad bus daugiau tvarkos

„Kasmet tvarkomas yra seniai asfaltuotas Šermukšnių kelias, kuris veda tiesiogiai į pagrindinį plentą Josvainiai–Cinkiškiai. Čia jau išprašėm seniūno, kad rūpintųsi, nes didžiulės duobės buvo. Finansuoja savivaldybė. Tik kažkodėl vis nepakanka lėšų, kad kaimo gatvėse būtų sutvarkytos pačios didžiausios duobės. Pavyzdžiui, Rožių gatvė net nepabandyta patvarkyti, o ten situacija baisiausia. Ir labai keistai trumpėja vis atkarpos, kurios yra tiesiamos nauju 4 centimetrų asfaltu. Buvo pažadėta kasmet po 400 metrų, bet žiūrim, kad pernai 330 metrų, šiemet jau 310 metrų. Tai labai norėtųsi, kad jau likę apie 660 metrų būtų baigti tiesti per ateinančius porą metų“, – su tikėjimu ir viltimi į ateitį žvelgia Kunionių bendruomenės centro pirmininkė Vilma Fedosiukienė.

Nurodyti kriterijai

„Rinkos aikštė“ susisiekė su Kėdainių rajono savivaldybe. Valdininkai paaiškino, kad lėšos yra skirstomos pagal tam tikrus kriterijus.

„Informuojame, kad kiekvienais metais Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšos yra skiriamos seniūnijai pagal gyventojų skaičių ir kelių ilgį. Seniūnijos seniūnas, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymu, Kėdainių rajono savivaldybės tarybos 2017 m. kovo 31 d. sprendimu TS-70 „Dėl kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų, skirtų Kėdainių rajono savivaldybės kaimiškųjų seniūnijų vietinės reikšmės keliams (gatvėms) tiesti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti skirstymo ir naudojimo aprašo patvirtinimo“, prieš teikdamas paraiškas savivaldybės administracijos Statybos ir turto skyriui, rengia seniūnijos KPPP lėšų panaudojimo programą, teikia svarstyti seniūnijos komisijai. Statybos ir turto skyriaus specialistai Kėdainių rajono savivaldybės objektų sąrašą sudaro atsižvelgę į seniūnijų seniūnų paraiškas“, – teigia Statybos ir turto skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Grinkevičienė.

Galima greičiau

Tiesa, yra būdų, kaip greičiau susitvarkyti gatves ir keliukus, tačiau tuomet patiems gyventojams tektų paploninti piniginę.

„Savivaldybės teisės aktai numato galimybę, gyventojams sutikus prisidėti (ne mažiau 30 proc. lėšų) prie kelių (gatvių) remonto darbų, kelius (gatves) remontuoti pirmumo tvarka. Pažymime, kad 2017 ir 2018 metais dalis Jūsų minimos gatvės buvo atnaujinta pagal Josvainių seniūnijos teiktas paraiškas“, – atsako D. Grinkevičienė.