Sujungė dvi gatves

Naujutėlaitėmis plytelėmis grįstas pėsčiųjų takas sujungė J. Basanavičiaus ir Klevų gatves. Darbus minėtoje gatvėje atliko kėdainiečių bendrovė „Donersta“, kuriai tokie darbai Kėdainių mieste tikrai ne pirmi.

„Darbai baigti prieš keletą dienų. Takas išklotas plytelėmis, įrengti bordiūrai, viskas padaryta taip, kaip reikia. Tiek vietos gyventojai, tiek keliaujantys ta gatve jau gali naudotis naujutėlaičiu pėsčiųjų taku“, – pažymėjo savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Prašė gyventojai

Direktorius neslėpė, kad takas įrengtas įvertinus jo reikalingumą. Taip pat buvo atsižvelgta ir į gyventojų prašymus.

„Prašymų tikrai daug sulaukta. Jau ne pirmi metai žmonės prašė šio tako. Prašė ne tik vietiniai, bet ir gyvenantys Žemaitės kvartele ar tolėliau. Žmonėms jis reikalingas, nes jie tuo taku keliauja į čia esančias rusų kapines.

Taip pat šiuo taku patogu pasiekti turgų. Čia tikrai daug žmonių eina, o jiems eiti šalikele būdavo pavojinga. Žmonių saugumu mes rizikuoti tikrai negalime, todėl ir buvo nuspręsta pinigus skirti šiam projektui“, – paaiškino A. Kacevičius.

Ne vienas takas

Kėdainių rajono savivaldybė įrengė ir dar tikrai įrengs ne vieną naują pėsčiųjų taką. Štai vos prieš keletą savaičių Kėdainių miesto Rasos gatvėje buvo ne tik atnaujinti seni, bet ir nutiesti nauji šaligatviai.

„Noriu pabrėžti, kad šioje gatvėje ne tik atnaujinti seni šaligatviai, bet ir bus nutiesti nauji. Ten, kur šiuo metu yra išpiltos statybininkų medžiagos, taip pat bus įrengtas šaligatvis, iki šiol ten buvo žalioji zona, tačiau pėstieji vaikščiodavo per žolę, todėl nusprendėme viską padaryti taip, kad būtų patogu žmonėms“, – paaiškino direktorius.

Laukia dar viena

Statybininkų desanto laukia ir dar viena Kėdainių miesto gatvė – Mindaugo. Šiuo projektu bus tvarkomi Mindaugo gatvės šaligatviai.

Rekonstrukcijos metu šaligatviai bus praplėsti, bus įrengtos papildomos stovėjimo vietos automobiliams. Taip pat bus atnaujintas apšvietimas, įrengti suoliukai, šiukšliadėžės, sutvarkyta aplinka. Šaligatviai bus atnaujinti iš pagrindų.

Šį projektą finansuoja Europos Sąjunga ir Kėdainių rajono savivaldybė.