Pritaikyta visų poreikiams

P. Lukšio gatvė rekonstruota laikantis visų šiuolaikinių standartų – pakelėse įrengti atitvarai, gatvėje įrengtas šiuolaikiškas apšvietimas, gatvė ir šaligatviai puikiai pritaikyti neįgaliesiems, mamoms su vežimėliais. Rekonstruojant gatvę įrengtos papildomos automobilių statymo vietos, atskiras vietas paliekant žmonėms su negalia. Gatvės prieigos buvo apželdintos – buvo pasodinta dešimtys mažalapių liepų, kurios tinkamos augti miesto sąlygomis.

Dešimtys statybininkų

Lukšio gatvės rekonstrukcijos darbus vykdė pagrindinis rangovas – UAB „Helanas“. Tačiau statybvietėje kasdien plušo ir subrangovai. Štai bendrovė „Doresta“ išardė seną ir suaižėjusią gatvės asfalto dangą, išardė ir pašalino senuosius šaligatvius, pašalino šalia gatvės augusius senus ir įsikerojusius medžius. Nuardžius senąją asfalto dangą buvo išvežtas ir po ja esantis žvyro sluoksnis.

Jis buvo sandėliuojamas, kol vyko požeminių tinklų tiesimo darbai.

Atnaujinta visiškai

Pasak darbus vykdžiusios įmonės atstovų, gatvė šiuo metu yra atnaujinta iš pagrindų. Patiesus naujus inžinerinius tinklus buvo vežamas ir tankinamas žvyro sluoksnis, o ant jo paklotas nauja asfaltbetonio danga. Gatvė buvo praplatinta ir joje atsirado vietų automobiliams statyti.

Pakelėse įrengti trinkelėmis kloti šiuolaikiški šaligatviai. Taip pat atnaujintas gatvės apšvietimas, įrengtos autobusų sustojimo aikšteles.

KPPP ir ES lėšomis

Darbai šiame kvartale atlikti pagal Vietinių kelių vystymo projektą. Šie darbai finansuojami

Kelių priežiūros ir plėtos programos ir Europos Sąjungos lėšomis. Įgyvendinant projektą siekiama plėtoti susisiekimą vietinės reikšmės keliais, gerinant A. Kanapinsko, P. Lukšio, Mindaugo, Pavasario ir Žemaitės gatvių Kėdainių mieste techninius parametrus ir diegiant eismo saugos priemones. Darbų P. Lukšio gatvėje vertė – 602 tūkst. eurai.