Aptiko meistras

Kėdainių miesto vandenvietę eksploatuoja, prižiūri ir saugo bendrovė „Kėdainių vandenys“ – iš šios vietovės geriamasis vanduo yra tiekiamas kėdainiečiams.

Būtent šios bendrovės vandenruošos infrastruktūros brigados meistras Gaudrimas Baublys eilinės patikros metu ir aptiko suniokotą bendrovės turtą.

„Man tiesiog kojas pakirto. Vartų spyna buvo nupjauta ar nudaužta. Informacinės lentelės, ant kurių užrašyta, jog vaikščioti čia draudžiama, išpieštos. Techniniai mūsų pastatai – apipiešti. Baisu. Nedelsiant apie situaciją informavau vadovą“, – dėstė D. Baublys.

Griežtai saugoma

Ir nors statiniai yra saugomi ne tik tvoromis, bet ir vaizdo stebėjimo kameromis, panašu, kad vandalų tai nesustabdė.

„Kiekvienas gręžinys yra aptvertas tvora. Tvora taip pat aptverta visa teritorija. Ne mes taip sugalvojome, viską darome pagal įstatymus.

Čia toks objektas, kuris yra reikšmingas Kėdainiams, jis privalo būti apsaugotas, todėl ir stovi net kelios tvoros, techninius pastatus stebi vaizdo kameros“, – paaiškino pats į įvykio vietą atskubėjęs „Kėdainių vandenų“ direktorius Rimgaudas Praninskas.

Žala nemenka

Vadovas patikino, kad bendrovei padaryta žala dar skaičiuojama, tačiau ji bus tikrai nemenka – ne vienas šimtas eurų.

„Viena informacinė lentelė kainuoja šešiasdešimt eurų. Spyną naują pirkti reikėjo. Techninius pastatus teks perdažyti. Viskas kainuoja.

Mes jau nutarėme, kad teritorijoje statysime papildomas vaizdo kameras. Jos stebės ne tik vidų, bet ir visą perimetrą – visą teritoriją“, – dėstė bendrovės vadovas.

Imsis priemonių
Bendrovės atstovai svarsto, ar nereikėtų dėl įvykio kreiptis į teisėsaugą. Sprendimas bus priimtas artimiausiu metu.

„Žala mums yra padaryta. Ji dar tikslinama. Su vandalais mes tikrai nesitaikstysime. Viešinsime įvykius. Jei reikės – kreipsimės į teisėsaugą.

Norime paaiškinti kėdainiečiams, kad tvora įrengta ne šiaip sau. Tai yra gręžinių apsaugos zona. Čia eiti draudžiama. Tad prašome negadinti tvoros, nevaikščioti saugomoje teritorijoje. Už kiekvieną vandalizmo aktą teks atsakyti“, – įspėjo „Kėdainių vandenų“ vadovas.