Puoš eglutę

„Mūsų siekis – kad gyvenimas čia nepertraukiamai vyktų ne tik vasarą, bet ir žiemą. Planuojame čia puošti ir Kalėdų eglutę, švęsti kalėdinius renginius. Labiausiai tam mums reikia pastogės, o tą pastogę įsipareigojo sumeistrauti miesto seniūnija. Taigi, mes laukiame ir matome, kad darbai aktyviai vyksta. Tikimės, kad jau šią žiemą turėsime galimybę Kalėdas švęsti lauke, savo kuriamame gamtos kampelyje“, – pabrėžė Kėdainių rajono paraplegikų asociacijos pirmininkė Alma Margevičienė.

Pritaikyta neįgaliesiems

Pavėsinė statoma tokia, kad ji būti patogi neįgaliesiems – būtų nesunku į ją patekti ratukuose sėdintiems žmonėms. Taip pat visos pavėsinės konstrukcijos bus pritaikytos negalią turintiems žmonėms, padaryti specialūs įvažiavimai, nuvažiavimai, laikikliai. Pati pavėsinė bus medienos konstrukcijų. Tikimasi, kad ją pavyks pastatyti dar šį mėnesį.

Neįgaliųjų skulptūra

Vos prieš mėnesį prie neįgaliųjų tvenkinio buvo pastatyta ir pačių neįgaliųjų bei kraštiečio menininko Juliaus Urbonavičiaus kurta ir gaminta skulptūra. Prie jos drožimo prisidėjo visi Paraplegikų asociacijos nariai – vieni daugiau, kiti mažiau, bet kiekvieno rankos taip pat prisilietė prie šio kūrinio.

„Kiek gali, prie šio neįgaliųjų kampelio puoselėjimo prisideda visi mūsų bendruomenės nariai. Prie neįgaliųjų tvenkinio nuveikta daug darbų. Sutvarkytas ir pats tvenkinys, nuolat tvarkoma ir jo aplinka. Štai ir dekoratyvinius medelius patys pasisodinome, kurie papuošė naujai pastatytos skulptūros aplinką. Kiekviena bendruomenė, kiekvienas žmonių klubas ar sambūris nori turėti savo vietą, skirtą laisvalaikiui ir poilsiui, susitikimams ir šventėms“, – sakė rajono Paraplegikų asociacijos pirmininkė.