Uždengtas visas

Šeštadienio rytą su „Rinkos aikštės“ redakcija susisiekę žmonės pasakojo, kad atvykę į Josvainių miestelio kapines neteko žado.

„Mūsų artimojo kapas yra pačiame kapinaičių centre, netoli šulinio. Šiandien kaip tik yra mirties metinės, todėl visa šeima atvykome aplankyti kapo. Atvykę – nustėrome. Visas kapas buvo užverstas šakomis. Kaip taip galima? Juk yra šalia takelis, galėjo ten sukrauti šakas. Dabar per tas šakas mūsų kapo nesimato. Įsivaizduokit, žvakutes teko uždegti ant šalia kapo esančio suoliuko, nes prie kapo tiesiog nepriėjome“, – kalbėjo pavardės viešinti nenorėję žmonės.

Faktas pasitvirtino

„Rinkos aikštė“ dar tą patį šeštadienį nuvyko į minėtas kapines patikrinti žmonių suteiktos informacijos. Nuvykus paaiškėjo, kad tai, apie ką pasakojo žmonės, yra visiška tiesa. Matėsi ir ant suoliuko uždegtos žvakutės, ir medžių šakomis užversti keli kapai. Akivaizdžiai matėsi, kad kapinėse šiuo metu vykdomi darbai. Tiesa, buvo šeštadienis, tad darbininkų sutikti nepavyko. Ko gero, darbai bus tęsiami darbo dienomis.

Vyksta darbai

Josvainių seniūnas Algimantas Sirvidas pabrėžė, jog kapinėse šiuo metu vyksta medžių pjovimo ir genėjimo darbai. Seniūnas prašo gyventojų supratimo, mat darbai laikini ir greitai bus užbaigti.

„Noriu pasakyti, kad ši problema yra tikrai laikina. Mes stengiamės spręsti šią problemą kuo galima greičiau. Buvo daug gyventojų skundų būtent dėl kapinėse augusio didžiulio klevo. Taigi, šią problemą, dėl kurios žmonės kreipėsi daugybę kartų, ir sprendėme. Labai gaila, kad taip sutapo, jog tuo metu vyko ir mišios už mirusįjį, ir mūsų darbai. Mes juk nežinojome“, – situaciją paaiškino seniūnas A. Sirvidas.

Sunku įtikti

Seniūnas pabrėžė, kad gyventojams nėra lengva įtikti, bet seniūnija tikrai atsižvelgia į jų pageidavimus ir prašymus.

„Mes kaip tik nepjovėme to medžio vasarą, o juk leidimai buvo išduoti. Mes laukėme, kol atšals, kol kapinėse bus mažiau žmonių. Juk tie patys žmonės ir skųsdavosi, kad lapai nuo medžio krenta ir nugula kapus. Ir taip blogai, ir taip blogai. Mes juk dirbame, stengiamės, kad žmonėms būtų geriau. Turi ir žmonės mus suprasti, nes viskas tik dėl jų gerovės“, – paaiškino seniūnas.