Nors rajone užregistruotas tik vienas susirgimas gripu, bendras gripo ir ŪVKTI rodiklis siekė 94,58 atvejo 10 tūkst. gyventojų per savaitę (45-ąją metų savaitę – 77,52 atvejai 10 tūkst. gyventojų per savaitę). Viso buvo užregistruoti 437 susirgimai ŪVKTI (ankstesniąją savaitę – 359). Vaikai iki 17 metų sudarė 77,3 proc. susirgusiųjų.

Gyventojams nuo gripo ir kitų ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų patariama saugotis pasirenkant paprastas, tačiau gana efektyvias priemones:

  • Tinkama apranga. Drabužiai, liečiantys kūną, turėtų būti iš natūralaus pluošto, nes tik tokie geriausiai padeda išsaugoti šilumą. Reikėtų dėvėti sezonui tinkamus rūbus bei apavą. Šaltu oru, net ir trumpam išbėgant į lauką, reikėtų apsivilkti šiltais drabužiais ir apsiauti tinkama avalyne.
  • Asmens higiena. Žmogus turėtų dažnai plauti rankas – grįžęs namo, atėjęs į darbą, ypač jei važiavo visuomeniniu transportu. Jei tenka kur nors liesti turėklus ar kitus daiktus viešoje vietoje, nereikėtų rankomis čiupinėti nosies ir burnos.
  • Kontakto su sergančiaisiais vengimas. Patariama vengti čiaudinčių ar kosėjančių asmenų, kurie gali užkrėsti jau turimu virusu. Svarbu nepamiršti kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo. Kosėdami ir čiaudėdami žmonės turėtų nosine prisidengti veidą, o kiti nuo jų turėtų laikytis saugiu 1 metro atstumu.
  • Sergant neiti į kolektyvą. Pajutus peršalimo simptomus rekomenduojama likti namuose, ne tik dėl to, kad taip greičiau pasveikstama, bet ir dėl kartu dirbančių ar besimokančių asmenų gerovės.