Siūlė kažką pirkti


Pagirių miestelio gyventojai pranešė, kad lengvasis automobilis „Opel Zafira“ pavakarę važinėjo po gyventojų kiemus ir siūlė kažką pirkti.

„Man kažkaip rusiškai ar angliškai siūlė kažką pirkti. Pasiunčiau juos velniop. Apie įtartinus asmenis pranešiau miestelio gyventojams“, – sakė aktyvus pagirietis Edgaras Džiupsas.

Pavyko užfiksuoti


Beje, kitiems miestelio gyventojams pavyko nufotografuoti įtartiną automobilį.

„Iš draugų sužinojau, kad visą dieną ši mašina važinėjo po Ukmergės rajono kaimus ir siūlė kažką pirkti.

Šia mašima važinėja būrelis rumunų. Bent jau taip jie patys prisistatė.

Bet taip naglai važiuoja į kiemus, beldžiasi į duris, tiesiog šeimininkauja“, – informavo E. Džiupsas.

Pranešimų pasitaiko


Policijos duomenimis, pasitaiko pranešimų apie Kėdainių mieste ar rajone sutinkamus vyrus, kurie atvyksta automobiliais ne lietuviškais registracijos numeriais, ieško darbo, siūlosi atlikti tam tikrus darbus arba siūlo kažką pirkti ar kartais prašo aukoti pinigų.

Tokie asmenys gyventojams sukelia įtarimų ir šie kviečia policiją.

Apie po kiemus automobiliu važinėjančius įtartinus vyrus šią vasarą pranešimų gauta ir iš Šėtos miestelio, ir iš savivaldybės teritorijoje esančių sodininkų bendrijų.

Apie mieste prie prekybos centrų esančiose aikštelėse aukoti prašančius vyrus taip pat buvo pranešta prieš keletą mėnesių.

Galimai rumunai


Pareigūnų duomenimis, dažnai darbo ar pagalbos ieškančiais ukrainiečiais, neįgaliaisiais, labdaros rinkėjais apsimeta iš trečiųjų šalių atvykę sveiki žmonės. Jie yra paprasčiausi sukčiai.

Jei sutinkate „paramos“ prašančius „pabėgėlius“, „kurčiuosius“, neduokite jiems pinigų, priešingai – nufotografuokite ar nufilmuokite ir pasidalinkite informacija su policijos pareigūnais.

Apie tokius asmenis praneškite telefonu 112.