Kreipėsi į ugniagesius

Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių rajono Gudžiūnų seniūnijos Miegėnų kaimo Mechanizatorių gatvėje iš ventiliacinės angos eina dūmų kvapas, kaimynas užsikūrė krosnį, kuri yra prijungta prie ventiliacijos. Į tokį pranešimą reagavo vietos – Miegėnų – ugniagesiai. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai paaiškino, kad jokių dūmų nėra, krosnis nesikūreno, vyko konfliktas tarp kaimynų. Tačiau ar išties viskas yra taip?

Kaip yra?

Su „Rinkos aikšte“ susisiekė viena iš daugiabučio namo gyventojų, kuri paaiškino, kad tarp kaimynų vyksta karas, esą kaimyno krosnis yra prijungta prie ventiliacijos.

„Viskas prasidėjo nuo tada, kai lauke paspaudė šaltukas ir kaimynės pradėjo kūrenti savo krosnį, tada mano mama man vis pradėjo skųstis, kad per tualete esančią ventiliacijos angą vis sklinda smalkių kvapas. Mes dar iš pradžių galvojom, gal tai pas mus problema, tada išsivalėm savo krosnį ir kaminą. Bet tai nieko nepakeitė, vis tiek tos smalkės tvyrojo ore. Tada mano broliai problemos pradėjo ieškoti giliau. Užlipo į trečią namo aukštą, ten praardė truputį kamino ir šalia ventiliacijos esančią angą ir įsitikino, kad kaimynių dūmai rūksta pro mūsų ventiliacija“, – dėstė namo gyventojos dukra Džiuginta Kuprytė.

Kreipėsi į kaimynus

„Po to mes kaimynes informavome, bet kaip ir sakiau, jos yra priešiškai nusiteikusios ir nieko keisti nenori. Dabar mes tualete esančią angą užmūrijome, kad bent tos smalkės neeitų. Bet juk būna taip, kad užsidega kaminas. Tai jeigu taip nutiktų joms, taip išeina, kad degtų mūsų ventiliacija. Ir be to, tai yra griežtai draudžiama“, – dėsto teisybės ieškanti mergina.

Kreipėsi pagalbos

Galų gale teisybės nerandantys žmonės kreipėsi į Bendrąjį pagalbos centrą. Į tokį pranešimą reagavo Miegėnų ugniagesiai. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai paaiškino, kad jokių dūmų nėra, krosnis nesikūreno, vyko konfliktas tarp kaimynų.

„Tai mes to ir tikėjomės iš gaisrininkų, bet jie mums pasakė, kad čia jau ne jų atsakomybė, jie niekuo negali padėti. Sako, kad pas jas niekas nerūksta ir dar mums patiems liepė išsivalyti kaminą. Nors pas mus jau seniai jis išvalytas“, – pykčio neslėpė moteris.