Remonto darbai jau prasidėjo

Kėdainiuose gatvių remonto darbai jau prasidėjo prieš kelias dienas.

Panašu, kad kelininkams teks kaip reikiant paplušėti, nes praėjusi žiema jiems buvo nepalanki – oro sąlygos dažnai keitėsi, staigiai kito temperatūra, todėl gatvėse atsivėrė nemažai duobių ir šiemet kelininkams teks jų užlopyti daugiau nei pernai – apie 4 tūkst. kv. m. Pernai duobių mieste buvo sutvarkyta 500 kv. m mažiau.

Kaimuose, kaip jau minėta, ketinama užlopyti dar daugiau duobių – apie 4 tūkst. 300 kv. m.

„Miesto gatvių remonto darbams iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų skirta 80 tūkstančių eurų.

Kaimiškų seniūnijų asfaltbetonio duobėms remontuoti šiemet skirta 89 tūkst. 400 eurų“, – „Rinkos aikštei“ sakė Andrius Zubavičius, Kėdainių rajono savivaldybės Statybos ir turto skyriaus vyriausiasis specialistas.

Prašo supratimo

Šiuo metu kelininkai jau pluša kiemuose ir siaurose gatvelėse. Netrukus jie ims lopyti gatves ir tarp daugiabučių.

Tiesa, jiems galvos skausmą kelia ne pats darbas, ir net ne alinantis karštis, o trukdžiai – žmonės dažnai nekreipia dėmesio į kelininkus ir nepatraukia savo automobilio, taip sudarydami kliūtis sutvarkyti duobes.

Ir tai dar ne viskas – pasitaiko net ir tokių atvejų, kai nuverčiami, apgadinami ar net pavagiami kelio ženklai.

Dirba etapais

Kelininkai Kėdainių mieste dirba etapais.

Iš pradžių yra išfrezuojamos duobės, po to jos yra paruošiamos asfaltavimui, o jų asfaltavimo darbai vyksta po dienos ar dviejų.

Kai tik bus užbaigtos lopyti ir tvarkyti gatvės, prasidės daugiabučių namų kiemų tvarkymas ir asfaltavimas. Kelininkai tikisi, kad orai leis greit ir kokybiškai atlikti šiuos darbus, kad kėdainiečiams bei miesto svečiams nereiktų laužyti savo automobilių, važinėjant duobėtais kiemais.