Dalyvavo Prezidentės konkurse

Patriotiškumo bei valstybingumo idėjas branginanti pareigūnė L. Vasiliauskaitė pasakoja bendram nuotraukų albumui kolegas subūrusi tada, kai Prezidentė paskelbė idėjų konkursą Vasario 16-ajai paminėti.

„Jau tapo tradicija, kad Prezidentė kasmet skelbia tokį idėjų konkursą, o šiemet proga buvo ypatinga – valstybės 100-metis. Tad nusprendžiau, jog ir mes, pareigūnai, būtinai turime dalyvauti. Pradėjau svarstyti, kaip galėtume prisidėti.

Kadangi mano hobis – iš karoliukų kurti papuošalus, nusprendžiau pagaminti simbolinius šimtą papuošalų ir padalinti juos pareigūnams.

Vėliau šovė mintis pakalbinti šalies kolegas bendrai iniciatyvai. Taigi pareigūnų feisbuko grupėje pasiūliau visiems nusifotografuoti šventiniam albumui“, – idėją pristato pašnekovė.

70 šeimų

L. Vasiliauskaitė pagamino 150 papuošalų su valstybine atributika: lankelių, auskarų, apyrankių, gumelių, ir išsiuntė juos visiems prie iniciatyvos prisidėti panorusiems kolegoms. Pareigūnai su savo šeimomis turėjo įsiamžinti pasidabinę šventiniais papuošalais.

Iš viso prie šios dovanos Lietuvai prisidėjo 70 šalies pareigūnų šeimų. Fotoalbume rasime ir keturių Kėdainių pareigūnų šeimų nuotraukas.

Pranoko autorės lūkesčius

Sulaukusi visų fotografijų, idėjos autorė L. Vasiliauskaitė negalėjo atsistebėti – rezultatas pranoko lūkesčius.

„Kolegos idėją sutiko labai palankiai bei entuziastingai, tačiau nesitikėjau, kad jie bus tokie kūrybingi“, – albume rodydama įspūdingus kadrus džiaugėsi pašnekovė.

Štai vienoje nuotraukoje policijos pareigūnas įsiamžino su savo atžala ir artimaisiais, kurie taip pat dirba svarbiosiose tarnybose – greitosios medicinos pagalbos skyriuje bei gaisrinėje.

Kitoje fotografijoje – mažylis pareigūnas, pasipuošęs močiutės siūta policijos pareigūno uniforma. Dar viename kūrybingame kadre – policijos pareigūnė su tautiniais kostiumais vilkinčiomis dukromis ir Lietuvos policijos simboliu šunimi Amsiumi.

„Kolegos tikrai labai pasistengė“, – gyrė idėjos sumanytoja.

Palaikė ir aplinkiniai

Pati L. Vasiliauskaitė nuotraukoje įsiamžino su Radviliškio globos namų auklėtinėmis ir su jomis dirbančia savo kolege.

„Mane nustebino ne tik didžiulis kolegų noras, susivienijimas bendrai idėjai, bet ir kitų žmonių palaikymas. Štai panevėžietė fotografė sužinojusi, kad pareigūnų šeima fotografuojasi tokiam albumui, pasisiūlė nufotografuoti be jokio atlygio. Tiesiog jai patiko idėja ir šitaip ji norėjo prisidėti bei išreikšti savo palaikymą“, – pasakodama šypsosi L. Vasiliauskaitė.

Bunda tradicija

„Sumanymą pavyko įgyvendinti 100 procentų, – tvirtina pašnekovė. – Nors Prezidentė mūsų idėjos neatrinko, tačiau tai buvo nuostabi dovana ir sau patiems.

Kadangi kolegos labai geranoriškai sutiko bei draugiškai įgyvendino šią iniciatyvą, tad tikiu, kad ir kitąmet Vasario 16-ajai drauge sugalvosime ką nors ypatinga.“

100-mečio proga sukurtame albume fotografavosi ir Kėdainių pareigūnai
100-mečio proga sukurtame albume fotografavosi ir Kėdainių pareigūnai
100-mečio proga sukurtame albume fotografavosi ir Kėdainių pareigūnai
100-mečio proga sukurtame albume fotografavosi ir Kėdainių pareigūnai