Pristatydamas Kauno rajono savivaldybės vadovams, administracijai ir seniūnams planuojamus Lietuvos pašto pertvarkymus pakaunės paštuose, Lietuvos pašto Tinklo padalinio direktorius Jonas Sadauskas sakė, kad pertvarka vyks Batniavoje, Čekiškėje, Kačerginėje, Kulautuvoje, Piliuonoje ir Vandžiogaloje. Numatyta, kad Kauno rajone pertvarkytuose paštuose dirbs 8 mobilieji laiškininkai. Įgyvendinus projektą, pirmus metus bus pereinamasis laikotarpis, kad šių vietovių gyventojai priprastų prie pokyčių. Įprasti pašto padaliniai šiose vietovėse dirbs trumpiau. Tačiau tam tikromis nurodytomis valandomis gyventojų lauks mobilusis laiškininkas, kuris suteiks visas pašto paslaugas.

Savivaldybės pranešime pabrėžiama, kad nemokamai mobilųjį laiškininką išsikviesti į namus nuo kovo 1 dienos bus galima dėl visų pašto paslaugų: norint išsiųsti laišką ar siuntinį, registruoti siuntą ar pageidaujant, kad registruotoji pašto siunta į namus būtų pristatyta pakartotinai. Taip pat per mobilųjį laiškininką bus galima užsakyti leidinių, sumokėti mokesčius, gauti įvairias socialines išmokas ir pensijas. Užsakius spaudą, jos pristatymas vyks įprastai – laiškininkas atveš leidinį numatytu laiku, be iškvietimo. Tas pats galioja ir registruotoms siuntoms, išmokoms ar korespondencijai.

Kauno rajono gyventojus ir toliau aptarnaus 15 pašto skyrių: Kauno SSC (Baltų pl.), Vilkijos, Akademijos, Babtų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos, Giraitės, Lapių, Mastaičių, Neveronių, Raudondvario, Samylų ir Zapyškio.

„Labai prašome gyventojų, kurių namai neturi aiškiai matomo adreso, juos pažymėti arba užrašyti numerį ant pašto dėžutės“, – ragina Lietuvos pašto Tinklo padalinio direktorius J. Sadauskas, kviesdamas žmones susitvarkyti namų adresus ir pašto dėžutes, kad mobiliesiems laiškininkams pavyktų lengviau atrasti reikiamas vietas.

Anot J. Sadausko, mobiliojo laiškininko paslaugos projektas jau įgyvendintas 75 proc. Lietuvos teritorijos. Planuojama, kad nuo šių metų kovo 1 dienos jis veiks visų Lietuvos rajonų kaimiškose vietovėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)