„Mažu akvariumas „Megoje“ „prakiuro“?“ – teiravosi skaitytoja Edita.

„Matosi, kad valytojos čia semia vandenį į tuos didelius bliūdus“, – pridėjo ji.

Susisiekus su PLC „Mega“ marketingo skyriaus atstovais, šie nuramino, jog akvariumas neprakiuro, o yra atliekamos akvariumo siūlių keitimo procedūros.

PLC „Mega“ akvariumas – aukščiausias akvariumas Baltijos šalyse ir vienas iš dešimties aukščiausiųjų pasaulyje. Akvariumas yra 10 m aukščio ir 4 m pločio, o jo ilgis siekia 11 m, vandens talpa – 170 tūkst. litrų. Akvariumas oficialiai pripažintas ir paskelbtas lankytina Kauno miesto vieta.

2018 metų pabaigoje šis akvariumas buvo atnaujintas. Remonto metu buvo įrengti nauji, itin atsparūs ir spalvingi koralai, iš naujo nupoliruotas akrilinis stiklas, įrengta vaizdo kamera, visą parą internetu transliuosianti akvariumo vaizdą, pakeistos silikoninės siūlės, atlikti techninės įrangos priežiūros darbai.

Iš viso akvariume gyvena virš 200 daugiau nei 30-ties skirtingų rūšių tropikų žuvų, kilusių iš Atlanto, Indijos ir Ramiojo vandenynų, Raudonosios, Viduržemio bei Karibų jūrų. Bene įspūdingiausi ir daugiausiai dėmesio patraukiantys – penki Karibų jūros rykliai, užaugantys iki 2 m ilgio. Ryklius ir kitas žuvis maitina bei prižiūri profesionali narų ir biologų komanda.