Tipinius dviračius išstumia originalūs modeliai?

Dviračių entuziastai pritars, kad šios rinkos asortimentas – tikrai gausus, iš ko pasirinkti turi net ir norintys išskirtinio dizaino bei komforto. Pavyzdžiui, Italijoje gaminamas egzotiškasis „SPA Bicicletta“ pasižymi ne tik veržliu dizainu, bet ir tuo, kad yra varomas saulės baterija. Absoliučiai naują patirtį, anot gamintojų, suteikti gali itin greitas, dinamiškas ir lengvas dviratis „Halfbike“ su trimis ratais. Vis labiau populiarėja medinių rėmų dviračiai. Kaimynai latviai, užsiimantys medinių dviračių „Materia Bike“ gamyba, teigia, kad jų unikalaus dizaino susiekimo priemonė yra patikima ištisus metus, mat buvo testuota net ir esant itin žemai temperatūrai ar lyjant lietui. Na, ir, žinoma, didmiesčių gyventojų pamėgti sulankstomieji dviračiai, kurie nesunkiai transformuojasi į mažus, vos rato dydžio dviratukus, lengvai gabenamus tiek automobilyje, tiek viešajame transporte. Sąrašas nėra baigtinis, nes gamintojai kasmet neriasi iš kailio, bandydami, rodos, visiškai užpildytoje verslo nišoje sukurti šį tą naujo.

Rinką nustebinti žada inovatyviu dviračiu vaikams

Kaune įsikūrusi dviračių, jų dalių ir aksesuarų įmonė „Dvirtex“ didžiąją laiko ir prekybos dalį skiria įprastiems dviračiams. lgą laiką šiame versle besisukantis įkūrėjas teigia, kad daug metų nešiojosi idėją, kuri jo sukurtai įmonei, kaip pats sako, leistų pakilti į naują lygį. Jis visuomet ieškojo būdų, kurie padėtų sukurti išskirtinį dviratį vaikams. „Tai tie pirkėjai, kurie labiausiai nenustygsta vietoje, nuolat juda, yra dinamiški. Kitas svarbus momentas – jie greitai auga, todėl tėvai priversti ilgainiui dviračius keisti. Be to, vaikų poreikiai ypatingi – dviratis turi nežaloti jų sveikatos“, – pasakoja R. Kaminskas.

Pasitelkęs tris pagrindinius segmentus – auditoriją, dizainą ir komfortą – verslininkas ėmė kryptingai judėti tikslo link. Pasinaudojęs Europos Sąjungos finansavimu, gautu per Lietuvos verslo paramos agentūrą (LVPA) ir vykdydamas projektą, R. Kaminskas ryžosi projektuoti dviratį, kuris augtų drauge su vaiku.

Komfortas svarbus, bet paperka išvaizda

Pasiteiravus, kaip naujasis įmonės „Dvirtex“ dviratis vizualiai išskirs iš kitų ir kuo patrauks pirkėjų akį, verslininkas sako, jog pirmiausia ieškojo balanso tarp kokybės ir dizaino. „Prioritetas, be abejo, buvo dviračio saugumas, tačiau puikiai žinau, kad ir vaikai, ir tėvai labai dažnai perka akimis. Komandoje turime daug kūrybingų žmonių, tad dizainą kūrėme patys, tačiau labai padėjo vilniečių projektuotojų grupė „3D projektai“. Žinau, kad šitas dviratis analogų pasaulyje kol kas neturi, jis bus patrauklus tiek praktine, tiek vizualine prasme“, – pasididžiavimo neslepia „Dvirex“ vadovas.

Pasak vyro, turėti prekę, kurios daugiau niekas negali pasiūlyti, yra didžiulis laimėjimas, tačiau visas procesas yra ilgas, atsakingas, pilnas kruopščių skaičiavimų ir kūrybiško mąstymo. R. Kaminskas mano, kad verslas nuolat turi ieškoti sprendimų, kuo išskirti, ką pasiūlyti visko mačiusiems pirkėjams: „Norime plėsti verslą, esame užmezgę partnerystę su Italijos ir Ispanijos prekybininkais, tačiau užkariauti plačiąją rinką neužtenka tik gerų, kokybiškų produktų, jie turi būti novatoriški.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)