Skelbiama, kad obelisko atidengimo ceremonijoje dalyvavo pareigūnai ir Lietuvos policijos veteranų bendruomenės. Skulptūrą pašventino ir susirinkusiuosius palaimino kardinolas Sigitas Tamkevičius, Bažnyčios vardu dėkojęs teisėsaugininkams už pasiaukojančią tarnybą visuomenės gerovei ir linkėjęs Aukščiausiojo globos kasdieniuose darbuose.

Kaune atidengtas obeliskas Angelams sargams

Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla dėkojo iniciatyvos autoriams ir projekto įgyvendintojams.

„Šis simbolis yra kaip pagarbos išraiška buvusiems, esamiems ir būsimiems policijos pareigūnams dėl jų kasdienės veiklos. Už tai, kad jie gina, saugo, padeda kiekvieną dieną, naktį, negailėdami savo jėgų. Tai yra simbolis Angelams sargams.“

Naujasis obeliskas dedikuotas artėjančiam Lietuvos policijos vardo šimtmečiui. Nors milicininkai-savanoriai šalyje veikė jau nuo 1918-ųjų, tik 1924 metų sausio 1-ąją organizacija oficialiai pervadinta į policiją.

Kaune atidengtas obeliskas Angelams sargams

Idėjos autoriai – pirmasis Lietuvos policijos departamento generalinis komisaras, generolas Petras Liubertas bei Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dekanas prof. Jonas Audėjaitis.

Kūrinio autorius – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, dailininkas ir skulptorius prof. Arūnas Sakalauskas. Projektą rengė architektas Kęstutis Mikšys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją