„Ši programėlė suteiks galimybę atsisakyti popierinių bilietų, Kauno kortelių, jų pildymo internetu ir papildomo aktyvavimo transporte, leis kiekvienam keleiviui transportui skirtas lėšas valdyti savo nuožiūra. Viešasis transportas turi tapti derama alternatyva privačiam automobiliui. Juo turi būti paprasta naudotis, jis turi būti greitas, patikimas, prieinamas ir komfortabilus“, - sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Tiesa, kol kas programėlė prieinama tik „Android“ įrenginiams. Netruks ji bus pasiekiama ir „App Store“. Šiuo metu vyksta šios programėlės patvirtinimo procedūra. Manoma, kad visi formalumai bus baigti šią savaitę.

Vadina sąžiningiausiu būdu atsiskaityti

Programėlę sukūrė bendrovė „Kauno autobusai“ komanda. Kad ji pradėtų veikti, reikia keletos žingsnių – parsisiųsti programėlę, prisiregistruoti ir susikurti „Žiogo“ paskyrą bei papildyti programėlės sąskaitą nuo 2 iki 56 eurų.

„Žmonėms nebereiks ieškoti kiosko, kad papildytų Kauno kortelę, diskutuoti su vairuotojais už kelionę mokant stambesnėmis eurų kupiūromis ir laukiant grąžos. Viskas bus kiekvieno keliautojo mobiliajame telefone. Dieną naktį keleivis akimirksniu galės sumokėti už važiavimą,“ – sako AB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Lipant į autobusą ar troleibusą pro priekines duris, tereikia įsijungti „Žiogą“ savo telefone, nuskenuoti QR kodą ir parodyti vairuotojui telefone pažymėtą bilietą.

Nauja ir tai, kad šios programėlės naudotojai kaups taškus, kurie jam suteiks galimybę nemokamai įsigyti mėnesinį bilietą.

„Žiogo“ starto proga visi, kurie pirmąją atsisiųs ir pradės naudotis šia programėle, iki mėnesio pabaigos už kelionę mokės simboliškai – vos 10, priklausomai nuo lengvatos – 5 ar 2 centus.

Nuo gruodžio 1 dienos „Žiogas“ suteiks kitokių privalumų. Žymėdami vienkartinius bilietus, per kalendorinį mėnesį neišleisite daugiau nei kainuoja mėnesinis bilietas. Jei esate studentas ar moksleivis, žymite vienkartinius bilietus po 35 centus, o pasiekę 5,60 eurų sumą, automatiškai visi išleisti pinigai, virsta mėnesiniu bilietu.

Jei teisės į nuolaidą neturite, reikės išvažinėti 28 eurus. Turint mėnesinį bilietus jį visada žymite, tačiau iki mėnesio pabaigos daugiau nemokate.

„Kortelių žymėjimo statistika rodo, kad turime dalį keleivių per mėnesį vienkartiniams išleidžiančių kur kas daugiau nei kainuoja terminuotas bilietas. Nemažai klientų įsigyja mėnesinį, tačiau pavažiuoja vos 10-20 kartų. „Žiogas“ – turi pačią sąžiningiausią kainodarą. Keleivis sumoka tik tiek, kiek naudojasi paslauga, o lojaliems suteikiama nuolaida mėnesinio bilieto pavidalu.“ - sako M. Grigelis.

Žymint bilietus „Žiogu“, keleivis nemokamai galės persėsti per 30 minučių į kitą autobusą ar troleibusą.

„Norėjome, kad programa veiktų labai greitai, todėl rinkomės pačius naujausius sprendimus. Sprendimas susideda iš daugelio dalių, nors viskas gali atrodyti gana paprasta. Daug sprendimų vartotojams nematomi“, - teigė vienas iš naujosios programėlės kūrėjų Tomas Lukošius.

Kaip veikia naujoji programėlė?

Paleidus programėlę ir užsiregistravus, reikės pridėti banko kortelę ir norima suma papildyti savo paskyros sąskaitą. Įsijungę „Žiogą“, lipate į autobusą ar troleibusą per priekines duris, skenuojate QR kodą arba suvedate trijų skaitmenų šifrą, kurį rasite prie priekinio komposterio ir bilietas pažymėtas. Svarbu pažymėto bilieto kodą parodyti vairuotojui.

„Žiogas“ leis keliais paspaudimais papildyti savo paskyros sąskaitą norima suma. Daugiau apie Kauno žiogą internete - ziogas.kaunas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)