Didžioji svajonė

Eglė yra kilusi ir Raseinių rajono, tačiau į Kėdainių rajoną ją atviliojo ne kas kitas, o meilė. Ir ji čia jau aštuonerius metus.

Jauna moteris kartu su vyru dabar gyvena Krakių miestelyje, kuriame augina keturis jųdviejų vaikučius – tris berniukus ir vieną mergaitę.

„Ilgą laiką pati dirbau kavinėje. Ir ne vienoje. Puikiai išmanau skanaus maisto gaminimo subtilybes, kavinių verslą. Juk viską mačiau savomis akimis.

Turėti miestelyje kavinę buvo mano gyvenimo svajonė, kurią pagaliau su vyru iš išpildėme“, – šypsosi prie kavinės vairo stojusi jauna moteris.

Atvėrė duris

Kavinė „Puodynė“ praėjusią savaitę duris atvėrė Krakėse, S. Neries gatvėje. Pirmosios dienos – nelengvos, tačiau geros mintys ir emocijos verčia judėti į priekį.

„Aš optimistė. Jei netikėčiau – nedaryčiau. Tikiu, kad ir miestelyje, ir aplink jį gyvenantis žmogus norės įsigyti šilto, skanaus ir kokybiško maisto.

Šiuo metu parduodame maistą tik išsinešti, tačiau viliamės, kad pasibaigus karantinui galėsime svečius pakvieti ir į mūsų salę, kurioje telpa tikrai daug žmonių“, – dėstė moteris.

Skanus maistas

Eglė sakė, kad jos tikslas yra skanus, kokybiškas ir nebrangus maistas. Kaip parodė pirmosios dienos, klientai patenkinti ir jų su kiekviena diena vis daugėja.

„Sausis, vasaris, – visada sunkūs mėnesiai kavinėms. Tačiau aš nusprendžiau atidaryti kavinę, todėl nutarėme nelaukti, o veikti.

Kavinėje kol kas dirbsiu tik aš ir dar viena moteris. Kiekvienos dienos meniu paskelbsime iš vakaro, karantino metu, kol nedirbsime pilnu tempu, meniu sudarys dvi sriubos ir du ar trys antri karšti patiekalai.

Klientams pasiūlysime ir čia pat keptų čeburekų. Visuomet turėsime sočiosios charčio sriubos. Kaip parodė pirmosios dienos – krakiškiams tikrai reikia viešojo maitinimo įstaigos.

Klientų yra, jų ratas plečiasi, mes džiaugiamės ir laukiam naujų“, – šypsojosi Eglė.

Kainos nesikandžioja

Paklausta apie patiekalų kainas, moteris atviravo, kad jos tikrai nesikandžioja. Tą patvirtino ir kavinėje apsilankę klientai.

„Kainos ir kokybės derinys mums yra labai svarbu. Stengiamės, kad žmogus už tą kainą sočiai ir skaniai pavalgytų.

Mūsų maistas skanus kaip namuose. Klientai tuo įsitikino ir nenusivylė. Stengsimės jų nenuvilti ir ateityje.

O visus krakiškius, aplinkinių miestelių ir kaimų gyventojus, svečius kviečiu užsukti į „Puodynę“ ir skaniai bei sočiai pavalgyti. Dirbame nuo 10 iki 16 valandos darbo dienomis“, – kvietė jaunoji verslininkė Eglė.

Seniūnija – skatina

Verslo atėjimą ir kūrimąsi miesteliuose, kaimuose ir kaimeliuose labai skatina ir vietos valdžia. Štai Krakių seniūnas Ernestas Barčas negaili gerų žodžių naujiesiems verslininkams.

„Jau nuo pirmadienio Krakėse duris atvėrė naujas verslas. Tik drąsūs ir stipriai savo svajone tikintys žmonės tokiu mums visiems nelengvu laikotarpiu išdrįsta žengti į verslo pasaulį. Belieka tik džiaugtis ir palinkėti sėkmės“, – sakė vietos seniūnas.

Krakės keičiasi

E. Barčas pažymėjo, kad Krakės pastaruoju metu labai keičiasi. Seniūnas tiki, kad ir kaimiškos vietovės bus patrauklios gyventi ir kurtis jaunoms šeimos. Jis tiki šviesia kaimo ateitimi.

„Krakėse mes turime ne vieną parduotuvę, ne vieną verslą, kuris teikia įvairias paslaugas.

Turime ūkininkų ir bendrovių. Turime bendruomenę, kultūros centrą, atnaujintą kelią. Miestelis gražėja.

Manau, kad turėsime ir Vytauto Ulevičiaus muziejų. Dabar dar ir naują kavinę turime. Toliau tvarkysimės ir įrodysime, kad ir kaime gyventi gera. Aš pats esu iš kaimo ir tuo didžiuojuosi“, – kalbėjo E. Barčas.