„Pradėta Aušros tako laiptų rekonstrukcija, tačiau nepavyksta rasti jokios informacijos apie tai. Nerandu rekonstrukcijos viešinimo. Iš savivaldybės šiuo klausimu atsakymo nesulaukiu. Gal jums pavyktų rasti rekonstrukcijos projektą, būsimų laiptų aprašymą ar pan.? Manau tai būtų aktualu daugeliui miestiečių“, – vakar į naujienų portalą kreipėsi kaunietis.

Jo siųstose nuotraukose matyti apgriuvusias pakopas ardantys darbininkai, greta įrengiami laikini mediniai laiptai.

Kaip šiandien pakomentavo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, darbai Aušros take vyksta pagal paprastojo remonto aprašą, specialaus projekto šiam tvarkymui nėra.

„Aušros laiptų funkcionalumas iš esmės nepasikeis. Esamos avarinės laiptų pakopos su pagrindais bus pakeistos naujomis, suplanuoti nauji laiptų turėklai, apšvietimo atramos“, – nurodė A. Pakalniškis.

Laiptų remontas pradėtas lapkričio 6 d., viską užbaigti planuojama iki kitų metų vasaros. Remontas kainuos apie 200 tūkst. eurų.

Kaip pridūrė A. Pakalniškis, Kaune miesto laiptų priežiūra ir avarinių defektų šalinimas vykdomas ištisus metus. Baigus tvarkyti šiuos laiptus, bus planuojamas kitų atnaujinimas.