Didžiausia bėda

Komunalininkai pripažįsta, kad bėdų yra visame Kėdainių mieste bei rajone, tačiau didžiausia bėda – konteineriai, stovintys Vilainiuose, Melioratorių gatvėje. Statistiškai jie liepsnoja dažniausiai iš visų konteinerių, esančių mūsų rajone. Paskutinį kartą ugniagesiai ten skubėjo visai neseniai – paskutiniąją lapkričio mėnesio naktį.

Padegėjai nerasti

Tuomet po 23 valandos gautas vietos gyventojo pranešimas, kad Vilainių kaimo Melioratorių gatvėje dega šiukšlių konteineris. Paprastai į tokį pranešimą siunčiamas vienas gaisrinis automobilis, tačiau ir tai yra nemenkos išlaidos ugniagesiams. Jiems tąkart atskubėjus į įvykio vietą degė metalinis konteineris su plastiko atliekomis ir prie jo į krūvą sukrautos padangos ir šiukšlės. Netrukus ugnis buvo sutramdyta, tačiau įtariamų padegėjų nepavyko nustatyti.

Sukelia tyčia

Dažniausiai tokie gaisrai yra sukeliami tyčia, arba dėl neatsargumo, tačiau degantys konteineriai visuomet atneša nemanką nuostolį Kėdainių rajono komunalininkams. Vienus konteinerius UAB „Skongalis“ tenka perdažyti, kitus ir pavirinti ar kitaip paremontuoti.

Būna ir tokių atvejų, kuomet plastikiniai konteineriai sudega visiškai. Tuomet juos tenka pakeisti naujais. Tiek bendrovė, tiek Kėdainių rajono seniūnijos bando kovoti su konteinerius padeginėjančiais asmenimis – kai kur jau statomos vaizdo stebėjimo kameros.