Atliktas žymėjimas, aptverta teritorija

Darbininkai į šalia miesto parko esančią teritoriją atvyko iškart po Kovo 11-osios. J. Basanavičiaus g. 2 teritorijoje atliktas žymėjimas, visa būsima statybos aikštelė aptverta metaline tvora. Netrukus čia atvyks ir sunkioji technika bei statybininkai – bus pradėti nežymūs sklypo reljefo keitimo darbai.

Komercinės paskirties objektų teritorijoje naujos statybos neypatingą statinį suprojektavo UAB „EFI Projektai“. Parengto projekto „Maitinimo paskirties pastato Kėdainiai, J. Basanavičiaus g. 2 statybos“ vadovas – Andrius Efimenko.

Statybos pradedamos šalia miesto parko

A. Efimenko informuoja, kad statybų teritorija ribojasi su Kėdainių dvaro sodybos kultūros paveldo teritorija, bet į ją nepatenka. Teritorija, kurioje bus statomas maitinimo paskirties pastatas, nėra užstatyta kitais statiniais. Ji yra apaugusi žole, medžiais.

Statybų metu bus nukirsti du medžiai, tačiau bus pasodinta naujų augalų.

Greta suprojektuoto sklypo eina visos reikalingos komunikacijos pastato eksploatacijai.

Susilies su parko infrastruktūra

Restorano aplinka bus sutvarkyta taip, kad pastatas ir jo prieigos įsilietų į bendrą miesto parko aplinkos vaizdą. Maitinimo paskirties pastatas bus statomas sklypo centrinėje dalyje, pritraukiant arčiau esamo parko tako. Sklype bus įrengta terasa, kuri sujungs parką ir maitinimo paskirties pastatą. Papildomai numatomos jungtys su esamu parko taku ir priėjimu prie užtvankos esamais laiptais.

Įvažiavimas į sklypą bus įrengtas nuo dabar esančio asfaltuoto kelio.

Parkavimo vietos numatomos greta sklypo ir pačiame sklype. Dalis automobilių parkavimo skirta parko lankytojams ir maitinimo pastatui, iš viso sklype numatoma įrengti 9 parkavimo vietas automobiliams, iš kurių 2 – žmonėms su negalia. Greta sklypo bus įrengta dar 12 vietų automobilių parkavimo aikštelė.

Numatoma privažiavimo, apvažiavimo danga – asfaltas, pėsčiųjų takai – betoninės trinkelės. Automobilių stovėjimo aikštelėje – sustiprintos betoninės trinkelės ir asfaltas.

Įrengs smulkiąją architektūrą

Sklypo centrinėje dalyje numatomas apvažiavimas ir privažiavimas prie maisto užsakymo automato ir išdavimo langelio. Šalia J. Basanavičiaus gatvės numatomas reklaminis 12,50 metrų aukščio pilonas su užrašu „Hesburger“.

Sklypo reljefas bus keičiamas nežymiai – tik toje vietoje, kur reikalingas įrengti apvažiavimas ir automobilių stovėjimo aikštelė, pilonas.

Sklype taip pat numatomi mažosios architektūros elementai: dviračių stovai, vėliavų stovai ant pastato, šiukšlių dėžės, stovėjimo aikštelės ratų atmušėjai, lauko kavinės staliukai.

Blokelių mūro pastatas

Pastato architektūrinė išraiška, fasadų medžiagos ir spalvos, funkcinis patalpų išdėstymas projektuojamas atsižvelgiant į esamą sklypo situaciją ir maitinimo įstaigos savininkų padiktuotą stilių. Statomas pastatas bus vieno aukšto. Pastato tūrio aukštis nuo žemės paviršiaus – 5,2 metro. Statinio fasadai konstruojami iš blokelių mūro, prie jo tvirtinant vertikaliai frezuotas plokštes, medžio imitacijas. Pastato pamatai – poliniai gręžtiniai.

Projektiniai sprendiniai priimti atsižvelgiant į galiojančius normatyvinius dokumentus, projektavimo sąlygas, į esamą situaciją, miesto bendrąjį ir detalųjį planus, saugumo reikalavimus.