„Aš seniai galvojau apie turistinės programėlės sukūrimą, tačiau man trūko žmogaus, kuris galėtų sukurti jos dizainą. Tuomet susipažinau su Pauliumi Deksniu ir sužinojau, kad jis turi beveik visą programėlės konspektą, nes ruošė jį 12 klasės atsiskaitymui kaip brandos darbą. Pats programavimas truko apie mėnesį ir šią savaitę jau džiaugiamės programėlės startu“, – pasakojo N. Jocius.

„Keliauk po Jonavą“ turi savo žemėlapį, kuriame šiuo metu pažymėtos 23 lankytinos vietos. Nuvykus į jas, keliautojas gali įsijungti savo telefono kamerą, nukreipti ją į lankomą objektą ir iškart gauti apie pastarąjį paruoštą informaciją.

„Kai telefono kamera ,,pagauna“ reikiamą vietą, išmaniojo ekrane iššoka langelis su tekstu – istoriniais faktais, senomis, kartais net 50 metų siekiančiomis nuotraukomis, kuriose įamžinta būtent tuo metu lankoma vieta. Dėl to tikimės, kad programėlė padės jonaviečiams ir miesto svečiams daugiau sužinoti apie Jonavą, pamatyti, kaip ji atrodė seniau. Senas nuotraukas mums padėjo gauti socialinio tinklo „Facebook“ profilyje veikiančio projekto „Jonava fotografijose“ kūrėjai. Esame jiems už tai dėkingi“, –kalbėjo N. Jocius.

Jaunuoliai prasitaria, kad nežada apsiriboti dabartine programėlės versija – ruošiamasi nuolatos ją papildyti naujomis lankytinomis vietomis ir, atsiradus rėmėjams, apdovanoti „Keliauk po Jonavą“ besinaudojančius keliautojus atminimo dovana – gumine apyranke.

Šiuo metu „Keliauk po Jonavą“ jau parsisiuntė 300 žmonių, tačiau vaikinai viliasi, kad programėle besinaudojančių asmenų ratas dar gerokai plėsis.

„Susidomėjusių asmenų skaičius tikrai džiugina. Visgi prie to prisidėjo daugybė žmonių. Manau, kad visas įdėtas darbas jau atsipirko. Belieka tobulinti programėlę, kad vartotojai nesusidurtų su nesklandumais ir patirtų kuo daugiau linksmų akimirkų“, – kalbėjo P. Deksnys.

Norintys išbandyti programėlę, tai gali padaryti paspaudę ant atsisiuntimo nuorodos.

Atmintinė „Keliauk po Jonavą" vartotojams:

* Geriausiai programėlė veikia nuo 8 val. ryto iki 21 val. vakaro.
* Programėlė neveikia naktį.
* Geriausiu atveju reikalingas giedras ir saulėtas oras, tačiau programėlė veiks ir apsiniaukus, ir lyjant, tik objektus gali atvaizduoti netiksliai.
* Metų laikai: nuo vėlyvo pavasario iki ankstyvo rudens.

Jeigu animacijos neužsikrauna, kai į lankytiną vietą nukreipta kamera, tuomet reikia pabandyti atsistoti šiek tiek kitur ir nukreipti kamerą iš kitos vietos, kito kampo, atstumo. Jeigu objekto atpažinimas vistiek neveikia, tuomet programėlės kūrėjai prašo nufotografuoti lankytiną vietą ir atsiųsti jos nuotrauką į „Facebook“ paskyrą „Keliauk po Jonavą“. Pasekę pastarąją, galėsite pirmi sužinoti apie programėlės naujienas.