„Esame sulaukę jau kelių gyventojų skambučių, kurie teiraujasi, kokie tikrinimai bus atliekami? Gyventojai pasakojo, kad jiems paskambina, prisistato bendrovės atstovais ir „prašosi“ į butus atlikti plastikinių langų šilumos varžos patikrinimą, kuriam neatitikus, teks susimokėti. Noriu patikinti, kad mūsų įmonė tokių tikrinimų neatlieka, į butus nevaikšto. Matomai sukčiams nestinga išmonės ir jie išgalvoja vis naujus būdus, kaip patekti į butus, apsidairyti, ir, galimai, įvykdyti nusikalstamą veiklą“, - pasakojo „Jonavos paslaugų“ direktoriaus pavaduotojas Bronislovas Liutkus.

Ir tai dar ne viskas. „Sukantiems“ aferas išmonės netrūksta. Antru atveju neaiškūs asmenys prisistato SEB banko atstovais ir siūlo sudaryti menamas sutartis.

„Kitu atveju apsimetėliai prisistato SEB banko atstovais ir teigia, kad reikia pasirašyti daugiabučio renovacijos sutartis, jei jos dar nėra pasirašytos. Tačiau „Jonavos paslaugos“ nesudarinėja sutarčių atvykdami pas gyventoją į butą, juolab, gyventojams net nereikia pasirašyti renovacijos sutarčių. Šiame procese mes atstovaujam gyventojus, kurie yra suteikę įgaliojimus mums, todėl papildomai rūpintis renovacijos procesu gyventojams nereikia“, - sakė B.Liutkus.

Gyventojai informuojami, kad UAB „Jonavos paslaugos“ darbuotojai nevykdo jokių langų tikrinimo ir apžiūros darbų bei nesudarinėja sutarčių atvykdami pas gyventoją į butą. Primename gyventojams, kad atvykus į butą asmeniui, visada turėtume paprašyti parodyti pažymėjimą.