Išsaugojo palikimą

Darbus vykdę darbininkai „Rinkos aikštei“ sakė, kad dirbti nebuvo lengva, mat užsakovo norai buvę tikrai nemenki. Darbuotojai lupo senus akmenis, vėl juos pritaikė ir betonavo. Darbai reikalavo didelio kruopštumo, atidumo, kantrybės. Pabaigus mūryti akmenis, buvo montuojamas tvoros stogas. Jis buvo padarytas iš tikrų čerpių. Pernaravos seniūnas Artūras Gustas pažymėjo, kad miestelio žmonės pageidavo išlaikyti autentiškumą, nenorėjo nei plieninių, nei kitokių šiuolaikinių tvorų.

Šešerių metų darbas

„Iš tiesų šis darbas truko labai ilgai, turbūt kokius šešerius metus. Tvorą mes remontuojame dar nuo 2013 metų, kuomet buvo suremontuoti pirmieji 25 metrai tvoros. Po to vyko dar vienas remontas, kurio metu buvo sutvarkyta beveik šimto metrų atkarpa. Tvora yra akmeninė, jai atnaujinti reikia nemažai lėšų, tad kiek gauname, tiek darbų ir padarome. Labai džiaugiamės, kad šiemet buvo užbaigtas darbas – mūsų kapinių tvora buvo visa visiškai atnaujinta“, – Pernaravos miestelio šventės metu pasakojo Pernaravos seniūnas A. Gustas.

Stengiasi pagal išgales

Pernaravos seniūnas pažymėjo, kad seniūnija stengėsi pagal išgales tvarkyti kapinių tvorą, bet viskas remiasi į pinigus.

„Labai džiaugiamės, kad pagaliau yra skirta lėšų užbaigti visam projektui. Tai ir mes labai stengėmės, ir savivaldybė suprato mūsų norą. O nori tikrai visi žmonės. Tai yra centrinės, pagrindinės miestelio kapinės. Dažnas į Pernaravą ir atvažiuoja pravažiuodami pro kapines, todėl tvarkome jas, kiek tik galime. Norime, kad kapinės puoštų bendrą mūsų miestelio vaizdą“, – kalbėjo seniūnas.