Ne­to­li Aly­taus cen­tro, Nau­jo­jo­je gat­vė­je, prie bu­vu­sio cen­tri­nio Sta­ty­bos tres­to pa­sta­to fon­ta­no duo­bė šian­dien at­ro­do ap­gai­lė­ti­nai. Jos be­to­nuo­tas dug­nas – su­skel­dė­jęs, ran­da vie­tų pra­si­skverb­ti žo­lės ir net­gi krū­mai, čia pa­ma­ty­si ir įvai­rių šiukš­lių.

Ka­dan­gi fon­ta­nas yra Jau­ni­mo cen­tro kai­my­nys­tė­je, at­si­ran­da grės­mė, kad vai­kai, bė­gio­da­mi tuš­čiu fon­ta­nu, ga­li su­si­žeis­ti.

Šis fon­ta­nas teis­mo spren­di­mu bu­vo pri­pa­žin­tas be­šei­mi­nin­kiu ir per­duo­tas Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos nuo­sa­vy­bėn. Jo li­ku­ti­nė ver­tė – be­veik 8 tūkst. 500 eu­rų.

Tad vie­ti­nei val­džiai te­ko spręs­ti, ar jį re­mon­tuo­ti, kad ga­lė­tų pra­dė­ti veik­ti, ar nu­ra­šy­ti ir lik­vi­duo­ti.

Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba pa­si­rin­ko pas­ta­rą­jį ke­lią – nu­spręs­ta fon­ta­ną lik­vi­duo­ti.

Mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Tur­to sky­riaus tu­ri­mais duo­me­ni­mis, fon­ta­ną mi­nė­to­je vie­to­je at­sta­ty­ti kai­nuo­tų iki 100 tūkst. eu­rų, lik­vi­duo­ti – iki 20 tūkst. eu­rų. Kon­kre­ti fon­ta­no nu­grio­vi­mo kai­na pa­aiš­kės po sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos įvyk­dy­ti kon­kur­so šiam dar­bui at­lik­ti.

Fon­ta­nas yra 27 arų sa­vi­val­dy­bės pa­nau­dos tei­se val­do­ma­me že­mės skly­pe, kol kas dar neap­si­spręs­ta dėl to­les­nio šio skly­po pa­nau­do­ji­mo.

Kaip in­for­ma­vo Tur­to sky­riaus spe­cia­lis­tai, šiuo me­tu Dzū­ki­jos sos­ti­nė­je vei­kia aš­tuo­ni sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­tys fon­ta­nai.