Savivaldybės teigimu, nešvariu vandeniu labiausiai skundžiasi Veisiejų Vilties gatvėje esančių daugiabučių namų gyventojai.

Pasak „Lazdijų vanduo“ vadovo Eimanto Zaburo, tokia situacija susidarė dėl netoliese vykdomų statybos darbų. Ateities gatvėje esančių daugiabučių namų kiemuose šiuo metu vykdomi automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo darbai: sunkiasvorė technika, kasybos darbai skleidžia vibraciją, kuri vandentiekio vamzdžiuose atskelia ten susikaupusias rūdis ar kitas daleles. Jos patenka į geriamąjį vandenį, kuris bėga gyventojams iš čiaupų.

„Nors Veisiejai turi vandens gerinimo stotį ir iš ten vanduo atiteka tikrai švarus, daugelis vandentiekių trasų yra pakeistos, bet įvadai į daugiabučius namus vis dar seni ir neturi praplovimo sklendžių, kurias atsukę galėtume nuleisti užterštą vandenį ir praplauti vamzdžius. Šiuo metu įrenginėjame šias sklendes – ateityje jos bus įrengtos visur, bet, suprantama, visa tai kainuoja ir užtrunka“, – paaiškino E. Zuburas.

Automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo darbus Veisiejuose, Ateities gatvėje, buvo tikimasi baigti per birželį, bet nenumatytos kliūtys, kaip užtrukę elektros darbai ar netikėtai rasti niekur nepažymėti rezervuarai, vilkina procesą, tad galutinai juos žadama pabaigti per liepą ar rugpjūčio pirmą pusę, praneša Lazdijų rajono savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją