Konkurencijos taryba skelbia, kad šiuo metu yra nagrinėjama koncentracija UAB „Bitė Lietuva“ įsigyjant 100 proc. UAB TV3, uždarosios akcinės bendrovės „TELE-3“ radijas ir Estijos įmonės „Viasat AS“ akcijų bei įgyjant vienvaldę šių įmonių kontrolę.

DELFI primena, kad kaip jau buvo skelbta kovą, sutartimi parduodami visi MTG verslai Baltijos šalyse – televizijos kanalai TV3, TV6, TV8, 3+, radijo stotys bei interneto portalai, mokama televizija „Viasat” ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Viaplay”.

MTG per „Nasdaq“ Šiaurės šalių biržą pranešė, kad 100 proc. Baltijos šalių verslo pardavė už 115 mln. eurų.

TV3 grupės pajamos Baltijos šalyse siekė 108 mln. Eur, sandorio kaina siekia 12 EBIT dydžių. Viešai išplatintame pranešime teigiama, kad MTG keičia savo veiklos strategiją ir orientuosis į skaitmeninius verslus.

„MTG Baltijos šalių verslai yra lyderiai savo kompetencijos srityse ir mes labai džiaugiamės galėdami dirbti kartu su talentingų žmonių grupe, vystydami įmonę kartu. Po 2016 m. „Bitės“ įsigijimo, ši transakcija parodo „Providence“ įsipareigojimą toliau investuoti Baltijos šalių regione“, - sako vykdantysis „Providence“ direktorius Karimas Tabetis.

Per 24-erius verslo Lietuvoje metus mūsų komanda sukūrė žiūrimiausią Lietuvoje televiziją TV3, kuri šiandieną valdo populiariausius TV, radijo ir interneto kanalus. Šis kelias nueitas kartu su MTG, kuri dabar nusprendė koncentruotis į kitas veiklas, tad šiandieną džiaugiamės galėdami pasveikinti naujus TV3 grupės savininkus – JAV įsikūrusią įmonę „Providence Equity Parners“. „Žinome, kad „Providence“ mūsų regione turi ilgalaikių tikslų ir valdo sėkmingas investicijas į telekomunkacijų ir media sektorius.

TV3 komanda neabejoja, kad suderinus amerikietišką „Providence“ patirtį bei verslo įgūdžius ir mūsų energiją, Lietuvos media rinka gaus naują postūmį plėtrai, o vartotojams pasiūlytos pasaulinio lygio paslaugos", - sako „TV3" generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Planuojama, kad sandoris bus užbaigtas vasaros pradžioje, kai bus gauti atitinkamų reguliuotojų visose šalys leidimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)