Avinas. Šio ženklo žmonės yra budrūs, veiklūs ir energingi, tačiau kartais jie pernelyg audringai reaguoja į aplinką, ką pastebi artimieji ir draugai. Avino užsispyrimas neretai pakiša jam koją. Na, negi jis pamins savo principus ir kam nors nusileis? Todėl jam tiks tokia pat karinga kačių veislė, geriausia – Birmos katinas. Taip pat Avinams tiks aktyvios katės: Siamo arba Orientalų veislės.

Jautis. Šiam ženklui labiausiai tiks tankaus, pasipūtusio kailio gražuolė persų katė. Ji savo nuostabia, karališka išvaizda kelia Jaučių susižavėjimą. Persų katės yra komforto ir jaukumo įsikūnijimas, ko taip trokšta Jaučiai. Tačiau jei nėra noro ir laiko prižiūrėti šio nuostabaus kailio savininkę, tai Jaučiui taip pat tiks ir Britų katės.

Dvyniai. Šio ženklo asmenys pasižymi dideliu tiek intelektualiniu, tiek fiziniu veiklumu ir gebėjimu prisitaikyti prie bet kokių sąlygų, patogiai įsitaisyti bet kokioje vietoje. Todėl šio ženklo atstovams reikalinga katė kompanionė, kuri visur ir visada padės savo šeimininkui. Geriausiai Dvyniams tinka Tajų (Tailando) katės, abisinietės arba savanietės, kurios yra gana judrios ir protingos. Taip pat jiems tinka ir Škotų nulėpausės katės.

Vėžys. Šio ženklo atstovai – dideli jautruoliai, todėl jiems tiks tokių veislių katės, kurios trokšta švelnumo bei rūpestingos priežiūros. Geriausiu Vėžio bičiuliu taps Devon reksas, žvelgiantis didelėmis akimis ir visa savo išvaizda primenantis ateivius. Taip pat tiks meili Sibiro katė ar Nevos maskaradinė, pasižyminti puikiu kailiu.

Liūtas. Šio ženklo atstovai yra pripažinti lyderiai ne tik žmonių, bet ir gyvūnijos pasaulyje. Todėl Liūtams labiausiai tiks Britų katės, pasižyminčios karalienės savybėmis. Jos dievina nepriklausomybę ir nemėgsta pernelyg aktyvių glamonių. Liūtai taip pat lengvai susidraugaus su škotų nulėpausėmis ir Egipto mau katėmis. Manoma, kad Liūtams taip pat tinka Abisinijos ir Somalio katės.

Mergelė. Žmonės, gimę po šiuo ženklu, pasižymi inteligentiškumu ir tobulybės siekimu, todėl jiems turėtų tikti gracingos ir tobulos katės. Ypač žavi, jaučianti savo vertę ir tinkama Mergelėms yra Rusų mėlynoji. Taip pat su šio ženklo atstovais puikiai sugyvens protingos bei paklusnios Amerikos trumpaplaukės katės.

Svarstyklės. Joms labiausiai tiks gigantiški Meino meškėnai. Šios stambios katės, nors ir atrodo rūsčios, iš tiesų yra puikios draugės, pagalbininkės ir jaukios bičiulės tyliais vakarais. Šio Zodiako ženklo atstovams taip pat gali patikti amerikiečių riestaausės, ir šinšilinės katės. Egzotiškos veislės Svarstyklėms nėra pats geriausias pasirinkimas, tačiau joms taip pat gali tikti turkų angoros katės.

Skorpionas. Šio ženklo asmenybės – stiprios ir negailestingos. Tokio ryškaus, tvirto charakterio žmogui labiausiai tiks „laukinių“ veislių atstovės. Skorpionai labiausiai susidraugaus su bengališkomis katėmis. Skorpionams taip pat patiks ir gracingos Siamo katės, kurios yra ne tik ciniškos, bet ir kupinos klastos. Ramesnio būdo Skorpionams, ieškantiems draugijos namuose, verta rinktis reksus.

Šaulys. Šio ženklo atstovai už viską labiau vertina laisvę, ir jie nekenčia bet kokių apribojimų. Toks laisvės troškimas labiausiai tinka Norvegijos miškų katei ir Meino meškėnams. Šauliai, patys labai vertinantys laisvę, neketina jos riboti ir kitiems, todėl šių veislių katėms yra patys tinkamiausi šeimininkai. Šauliui taip pat patiks Kurilų bobteilai, paplitę Kuriluose, Japonijoje, Kinijoje ir Tailande.


Ožiaragis. Šios asmenybės gana ambicingos ir jiems labiausiai tiks protinga, nepriklausoma, stipraus būdo Sibiro katė. Šios veislės katės taip pat yra nereiklios ir mėgsta bendrauti. Taip pat puikiai tiks ir riestanosis egzotas ar trumpakojės Munchkin veislės katės.

Vandenis. Tai yra originalios ir išmintingos asmenybės. Joms taip pat reikia ypatingos katės. Čia platus pasirinkimas, nes pasaulyje dabar yra labai daug egzotiškų kačių veislių. Vandeniams svarbi ne tik unikali katės išvaizda, bet ir išskirtinis jos charakteris. Todėl jiems labai tiks Abisinijos katės, trumpauodegiai bobteilai, Devon reksai, Munchin veislės katės bei Amerikos riestaausės.

Žuvys. Šio ženklo atstovai pasižymi nepastovumu, noriu kuo nors rūpintis. Jiems labiausiai tiks miela skudurinukė ar paslaptinga Norvegijos miškų katė. Žuvys yra linkusios fantazuoti, todėl joms taip pat tiks Birmos ir šinšilinės katės. Tačiau itin šnekios Siamukės tik vargins šio Zodiako ženklo atstovus. Jiems taip pat netiks ir itin laisvę vertinančios veislės, nes Žuvys pergyvens, kad tokios katės yra nelinkusios su jomis bendrauti. Manoma, kad šio ženklo atstovams tiks Singapūro katės, kurios, beje tinka kiekvienam Zodiako ženklui.

LETENA.LT REKOMENDUOJA: