Pavasario metas - puiki proga ką nors pakeisti savo gyvenime. Šiais metais siūlome pavasarį sutikti neįprastai – GEGUŽĖS 7 D. 11 VAL. su visa savo šeima ir augintiniu ateikite į antrus metus iš eilės Kauno santakos parke Veterinarijos akademijos studentų asociacijos organizuojamą „Savaitgalio su augintiniu“ renginį, kuriame ne tik pabendrausite su bendraminčiais, bet ir įgysite neįkainojamos patirties bei pamatysite tai, ko dar Kaune niekada nematėte. Neturite augintinio? Tai nebėda, veiklos bei pramogų atrasime ir Jums.

Nepraleiskite progos socializuoti savo augintinį, susipažinti su beveik visomis Lietuvoje auginamomis šunų, kačių veislėmis, pakalbinti savo svajonių augintinio savininkus. Kaip ir praėjusiais metais žiūrovai, planuojantys įsigyti augintinį, galės priglausti renginyje dalyvausiančių prieglaudų atstovų globotinius, o veislynų atstovai pristatys bei papasakos plačiau apie įvairius gyvūnus, jų veisles ir auginimo ypatumus. Gyvūnų šeimininkų lauks veterinarijos gydytojų konsultacijos sveikatos ir mitybos klausimais, mažiesiems renginio dalyviams skirtoje erdvėje veiks „Būsimo šeimininko akademija“, pramogų kampelis, įvairūs konkursai ir prizai.

Šių metų „Šeimos savaitgalio su augintiniu“ šventėje, pirmą kartą Lietuvoje bus organizuojamas bėgimas su augintiniu, į kurį registruotis galima jau dabar! Šis 1000-čio metrų bėgimas bus skirtas Tarptautinei veterinarijos dienai paminėti. Bėgimo metu skatinamas šeimininko ir augintinio tarpusavio emocinis ryšys bei propaguojamas šeimininko ir augintinio fizinis aktyvumas! Bėgime gali dalyvauti visi išankstinėje registracijoje užsiregistravę asmenys, nesvarbu kokį augintinį beturėtų.

Taip pat į šventę atvykę svečiai Kauno santakos parke turės unikalią galimybę sudalyvauti edukacinėje programoje apie kaimo gyvūnus, jų priežiūrą, tinkamą šėrimą ir gaunamą produkciją. Vaikai ir galbūt kai kurie suaugę, galės gyvai pamatyti gyvūnus, iš kurių gaunami į prekybos centrus atkeliaujantys maisto produktai. Neliksite abejingi susipažinę su asiliuku Klevuku, avyte Doli, karvute Žibute ir kitais ūkio gyvūnais! Renginyje taip pat bus vykdoma šviečiamoji akcija – „Geltonasis kaspinas“. Ant visų renginyje dalyvaujančių šunų pavadėlių bus užrišamas geltonas kaspinas, kurį ryšint nuolatos siekiama priminti, jog šuo – jusli būtybė, kuriai irgi reikia erdvės. Plačiau su šia pasauline iniciatyva susipažinsite renginio metu, kada ir bus užrišti pirmieji geltoni kaspinai Kauno mieste!

“Šeimos savaitgalis su augintiniais” – tai vieta, kurioje tikrai sutiksite gausų būrį Lietuvoje žinomų žmonių kartu su savo gyvūnais. Niekam nepaslaptis, kad didžioji dalis Lietuvos įžymybių yra neabejingi gyvūnams ir mielai gali atlikti savo kūrinius scenoje kartu su savo augintiniais!

Jeigu Jūs mylite gyvūnus, mėgstate aktyviai praleisti laisvalaikį, norite supažindinti vaikus su ūkiniais gyvūnais, rūpinatės savo augintinių gerove bei sveikata, mėgstate muziką ar tiesiog norite turiningai praleisti dieną Kaune - laukiame Jūsų š.m. gegužės 7 dieną Kauno santakos parke, nuotaikingiausiame ir šeimyniškiausiame renginyje “Šeimos savaitgalis su augintiniu”!