Būtent apie tai kalba trylikametės klaipėdietės Alisijos Davidson piešinys, kuriame pavaizduota mergaitė, mažu skėčiu pridengusi savo šuniuką. Vyresnių vaikų amžiaus grupėje šis piešinys laimėjo pirmąją vietą. Alisija lanko Klaipėdos „Pajūrio“ progimnaziją, piešti ją moko mokytoja Valerija Novikova.

Arba trečiaklasio Mato Molio kūrinys: šviečia saulė, linksmai besišypsantis, laimingas berniukas tiesia savo katėms dubenėlį. Piešinio autorius mokosi Vievio Jurgio Milančiaus pradinėje mokykloje, jo mokytoja – Genė Vilkelienė.

Kiek daug meilės gali tilpti vaikų širdelėse, pamatė ir sužinojo Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro ir Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto atstovų komanda, artėjant spalio 4-ajai (Pasaulinė gyvūnų globos diena), suorganizavusi nuotolinį vaikų piešinių konkursą „Myliu savo augintinį“.

Kad dalyvavo vaikai iš įvairiausių Lietuvos kampelių, atspindi statistika – konkurso rengėjai, nors konkursinė užduotis nebuvo iš lengvųjų, elektroniniu paštu sulaukė daugiau kaip 700 piešinių. Beje, o jūs kaip pavaizduotumėt meilę savo augintiniui?..

„Pasaulinės gyvūnų globos dienos minėjimas praėjo, bet vaikų meilė gyvūnams niekur nedingo ir nedings. Augintiniai laukia vaikų, sugrįžtančių iš mokyklos, yra ištikimi pasivaikščiojimų, žaidimų draugai,– sako LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė. – Dalyvaudami konkurse vaikai piešė ne dėl prizų. Aišku, laimėti ir būti pirmam visada smagu, bet, peržiūrėdami piešinius, pajutome ką kita – nuoširdžią, atvirą meilę gyvūnams augintiniams, pagarbą gyvybei. Džiugu, kad vaikai supranta, kas yra atsakomybė, žino savo pareigas – auga nuoširdžiai gyvūnus mylinčių žmonių karta“.

Visi piešiniai nepaprastai gražūs. Jeigu norite jų pamatyti daugiau, užsukite į virtualią piešinių parodą LKD instagramo paskyroje. Vaikus jau pasiekė, o kai kam tebekeliauja prizai – nugalėtojų taurės, siūti šuniukai, kitos rėmėjų dovanos. Mokytojams išsiųstos vardinės padėkos. Konkurso tema subūrė draugėn šimtus gyvūnus mylinčių žmonių: vaikų, mokytojų, mamų ir tėčių, konkurso sumanytojų, rėmėjų.