Druskininkų aerodromo teritorijoje šįkart varžėsi virš dviejų šimtų įvairių veislių Lietuvos bei užsienio šunų – Suomijos, Ukrainos, Lenkijos, Vokietijos, Estijos, Latvijos ir kitų šalių.

Puikių šunų buvo šimtai ir teisėjams, atvykusiems iš Italijos, Estijos, Suomijos, Serbijos, Slovakijos, Ukrainos, Airijos ir net tolimosios Brazilijos, teko nelengva užduotis įvertinti daugiau kaip tūkstantį dalyvių ir išrinkti pačius gražiausius šunis.

Penktadienį „Best in Show“ konkurse nugalėjo vipetas ANCARI’S PEARL OF THE OCEAN iš Vokietijos. Šeštadienį gražiausiojo titulą pelnė Veimaro trumpaplaukis paukštšunis BORN TO BE PRIME CREED iš Lenkijos. Sekmadienį – trumpaplaukis senbernaras CH VIKTOR OD STRAZCU HOR iš Čekijos.
Šunų paroda Druskininkuose 2023 m., pirmos dienos nugalėtojas (Entuziastas media nuotr.)

Pirmą parodos dieną laimėjusi konkursą „Gražiausias šuo, gyvenantis Lietuvoje“, baigiantis trijų parodų maratonui, mažoji pudelytė CH AUREI VELLERIS DAYANA, trumpiau, Puma, įveikė ne tik šiuos pačius garžiausius šunis, bet visus konkurentus! Ji laimėjo patį svarbiausią „Supreme Bis“ konkursą. Pumos savininkė – Žana Volodina, parodoje pudelytę demonstravo patyrusi vedlė Vakarė Jurkuvėnaitė.
Šunų paroda Druskininkuose 2023 m., gražiausias šuo (Entuziastas media nuotr.)

Šunų mylėtojai jau suplanavo ir kitas savo išvykas, rugpjūčio pabaigoje nemažai jų dalyaus Pasaulinėje šunų parodoje Šveicarijoje, Ženevoje.