Eimė

Oranžinė katytė. Taip, taip katytė. Vienas iš retesnių variantų, kada katės turi oranžinius kailinius. Dažniausiai vyrukai tokius nešioja. Bet va, ėmė ir pasisekė Eimei – apdovanojo gamta ją išskirtine išvaizda.

Bet ne visur ir visada gi visiems gali sektis. Jeigu kailiniai, charakteris tobuli – tai toli gražu nereiškia, jog gyvenime iškart pasiseks. Kaip bebūtų keista, bet Eimei teko beglobio dalia.

Nebėra tiek gerų rankų ir širdžių, jog kažkas vis paimtų dar ir dar po katinėlį. Augintinis – tai didelis įsipareigojimas kokiems 10–15 metų.

Visus šiuos metus turime numatyti į priekį, kas būtų, jeigu būtų. Kas bus, jeigu susirgsiu, išvyksiu, pakeisiu gyvenamąją vietą, pasikeis šeimyninė padėtis. Į visus tokius klausimus reikia numatyti bent preliminarius atsakymus.

Tai bus atsakingas žingsnis jūsų ir gyvūno atžvilgiu. Ir, svarbiausia, mažės beglobių skaičius. Nes dažniausiai gyvūnai ir tampa beglobiais, nuolatiniais prieglaudos gyventojais, nes nėra numatomo nei vieno žingsnio į priekį. Užburtas ratas. Norisi, jog vieną kartą paimtas gyvūnas visą gyvenimą gyventų toje šeimoje, o atsitikus bėdai ar nelaimei namiškiai būtų pajėgūs savarankiškai spręsti tolimesnį gyvūno auginimo klausimą, kad sąžiningai perimtų globą reikalui esant.

Taigi, Eimė ieško tų atsakingų šeimininkų, kad nereiktų ieškoti vėl, ir vėl, ir vėl naujų namų ir žmonių.

Katytė jaunutė, vos poros metų amžiaus, ieško nuolatinių žmonių draugystei, meilei ir ištikimybei.

Šunytė Paukštė

Dar anksti pavasarį buvo priklydusi Biržų rajone, Žvirblių kaime. Nuo to ir vardą gavo – Paukštė.

Prieš jus – 26 kilogramai laimės, meilės ir švelnumo. Nors Paukštė iš didžiųjų šunų, bet ji nėra greita, tokia iš lėtesnių. Tikrai nebus, jog nespėsite bėgti paskui ją arba, vedant pavadėliu, jums rankas „ištampys“. Ir nebus ji namuose „griozdas“, kad kur eis, ten viską numes, nuvers.

Tik yra vienas „bet“ – Paukštė turi inkstų nepakankamumą. Jai reikalingas specialus maistas ir papildai. Ir dažnai, kai pamato žmogų ir įvyksta tas pirmasis kontaktas, atsiranda bala.

Tos balos iš džiaugsmo. Po kiek laiko išnyks, ji šią bėdą išaugs, kai įpras ir supras, jog žmogus niekur nedings, o tas dėmesys ir meilė niekada neatsitrauks.

Galbūt daugelis galvos, jog norim „iškišti“ ligotą ir niekam nereikalingą šunį. Bet mes ją matome kaip tobulą šunį. Susidraugavę su Paukšte, suprasite tą nuoširdžią žmogaus ir šuns draugystę.

Paukštei reikia namų, žmogaus, jo draugijos. Ji tikrai nepretenduoja į apšiltintą būdą, bekraštį voljerą.

Tik gyvenimui namuose greta žmogaus, tik draugystei ir meilei.

Eimė ir Paukštė šiuo metu gyvena „Vizgis“ gyvūnų namuose Biržuose. Norint susipažinti su beglobiais gyvūnais, galite susisiekti telefonu 862410686 ir 860742343 arba apsilankyti prieglaudos feisbuko puslapyje ČIA.