Šunis vertino Nyderlandų, Suomijos, Vokietijos, Ukrainos, Serbijos, Lenkijos ir Lietuvos tarptautiniai šunų ekspertai. Sekmadienio vakare teisėjos Elenos Agafonovos sprendimu, septynių mėnesių samojedas KLAJOKLIŲ ŠUO FANTASTIC BOYFRIEND, kauniečių Dalios ir Evaldo Mickių augintinis, tapo „Supreme Bis“ konkurso laimėtoju. Teisėjos nuomone, visi šunys buvo išskirtinai puikūs, tačiau samojedukas vis dėlto labiausiai vertas pagrindinio prizo.

Nepaisydamos karo sunkumų, iš Ukrainos atvyko dvi tarptautinės šunų teisėjos – Elena Agafonova ir Zoia Oleinikova. Pastaroji gražiausio šuns titulą šeštadienį suteikė daugelio parodų Lietuvoje ir užsienyje laimėtojui, ilgaplaukiui čihuahua CH HE’S TREVOR IN MY HEART SVAJONIŲ ANGELAS (veisėja ir savininkė šiaulietė Erika Čeilutkienė). Antrąją vietą teisėja skyrė airių seteriui CH FLASH ENTUZIASTAS (veisėja ir savininkė kaunietė Indrė Mečionytė). Trečiąją – ispanų vandens šuniui CH TERRAFINA ENDLESS LOVE (savininkė vilnietė Dalia Maksimavičienė). Tas pats ispanų vandens šuo gegužės 27-ąją tapo konkurso „Gražiausias parodos šuo, gyvenantis Lietuvoje“, laimėtoju.

„Emocijos tokios, kad apsakyti žodžiais neįmanoma, visiems šunų veisėjams linkiu tai patirti, – parodos įspūdžiais dalijosi 15 metų samojedus veisianti Dalia Mickienė. – Samojedai galutinai mus užvaldė. Mylim juos labai. Jo „naminis“ vardas – Gėris. Mes renkam savo šunims vardus tokius, kad šie turėtų prasmę. Neprašovėm. Viskas atitiko. Gėris nuo mažų dienų labai geras „kūdikėlis“. Vis jam sakydavau, koks tu gerutis. Taip ir prilipo, o jis savo vardą pateisina ne tik namuose. Gėrio charakteris fantastiškas, o ir pasiekimai – dabar jau drįstam girtis – fantastiški!“.

Rugpjūčio pabaigoje Gėris kartu su šimtais kitų mūsų šalies šunų veisėjų augintiniais dalyvaus Pasaulinėje šunų parodoje Ženevoje, Šveicarijoje.