„Oho, tiek naujokų vienu metu dar neteko priimti! DVIDEŠIMT šuniukų buvo išmesti laukuose… Šalčininkų rajone ūkininkas beardamas laukus pamatė tai, ką išvydęs, negalėjo patikėti savo akimis – DVIDEŠIMT mažų šuniukų vienoje vietoje. Ar galite tuo patikėti?

Neįsivaizduojame, kam neplyšo širdis tokio didžiulio kiekio mažylių palikti vienui vienus miške… Bet žmonės yra žiaurūs… Laimei, visa ši šuniukų armija atsitiktinumo dėka buvo pastebėta ir dabar yra saugi prieglaudoje“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo „SOS gyvūnai“.

Organizacijos teigimu, šuniukų būklė – prasta.

„Visi mažyliai yra pilni blusų, erkių, neaišku kiek laiko neturėjo ką valgyti ir gerti. Šuniukai išsipūtusiais pilvais, dehidratavę…Tokį kiekį šunelių priimti į jau ir taip perpildytą prieglaudą didžiulis iššūkis ir mums, tačiau, negi galėjome juos taip ir palikti? Tikrai ne“, – teigia prieglaudos darbuotojai.

Norint pasirūpinti šuniukais ir pastatyti juos ant kojų, gyvūnus gelbėjančiai organizacijai teks pakloti nemažą sumą pinigų.

„Vieno šunelio paruošimas naujam gyvenimui kainuos 50 Eur. Tad padauginkime šį skaičių iš 20 ir pažiūrėkime kokia suma gaunasi – visas 1000 Eur. O tokią sumą sumokėti vienu metu ,„vienai vadai“ jau didelis iššūkis“, – nuogąstauja organizacija.