„Pasidavė silpniausia mažylė, kuri nuo vakar buvo klinikoje… Per ilgai jie buvo vieni, per ilgai jie buvo nereikalingi ir nemylimi.

Nors šunytei buvo perpiltas kraujas, statytos lašelinės ir gydytojai tikrai padarė viską, mažytis kūnelis buvo tiek išsekęs, vieni kauliukai, o toks kiekis parazitų… Pavėlavom…“ – liūdnomis žiniomis savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo prieglauda šeštadienį.

Kaip jau anksčiau teigė gyvūnus gelbstinti organizacija, tik atvykus šuniukams į prieglaudą, jau buvo galima pastebėti jų nepriežiūrą – visi jie buvo „pilni blusų, erkių, neaišku kiek laiko neturėjo ką valgyti ir gerti. Šuniukai išsipūtusiais pilvais, dehidratavę“. Iš likusių 19 šuniukų 5 silpniausi vis dar yra veterinarijos medicinos centre „Begemotas“, kur, kaip informuoja prieglauda, jiems suteikiama reikiama pagalba.

„Tęsiam likusių 19 šuniukų gelbėjimą. Mažylės netektis visus stipriai sukrėtė ir tikrai nenorime rizikuoti, tai visi 19 šuniukų vyko į kliniką. Devyniolikai šuniukų buvo atlikti išsamūs kraujo tyrimai. 5 buvo reikalingas kraujo perpylimas, 3 šuniukams prireikė pilti kraują antrą kartą. Dėl sunkios būklės iš viso 14 mažylių paskirti antibiotikai...Silpniausias penketukas toliau liko klinikoje, prižiūrimas veterinarų“, – pirmadienio išvakarėse pranešė prieglauda.

Prieglauda dėkoja veterinarijos klinikai, teikiančiai visą reikiamą pagalbą, bei prašo visų neabejingų siųsti geras mintis ir palaikymą nuskriaustiems šuniukams.

„Jei žinote kieno, ar numanote, ar matėte pas ką panašias kales, susisiekite! Mums labai svarbi bet kokia informacija. Kalės tikrai liko nesterilizuotos ir negalime leisti, kad po pusės metų vėl būtų išmetami kiti šuniukai!

Informaciją galima anonimiškai perduoti Lietuvos policijai arba Šalčininkų r. savivaldybei. Nelikite abejingi!“ – į žmones kreipiasi prieglauda VšĮ „SOS gyvūnai“.

Pasak organizacijos darbuotojų, policija jau pradėjo tyrimą – įvykio dieną nuvyko į vietą, apžiūrėjo artimiausius namus. Tačiau, kaip rašo gyvūnus gelbstinti organizacija, „viskas ne taip paprasta, todėl ir prašome bet kokios informacijos“.