Lapkričio 30 dieną juos įvertino komisija – Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto Įvaizdžio dizaino studijų programos komiteto pirmininkė Silvija Grušnienė, Įvaizdžio dizaino studijų programos studentė Ema Beržinskytė bei Mokymo centro atstovai.

Iš gilių, aguonų kevalų, samanų, kankorėžių, odos skiaučių, vilnonių siūlų, popieriaus, modelino sukurti šuniukai žavėjo išmone bei kruopščiai atliktu darbu. Vilnonių siūlų šuniukų buvo daugiausia. Gal todėl, kad žiemą norisi ko nors šilto, minkšto ir švelnaus.

Lengviau išvardyti, kokių šuniukų nebuvo, nei kokių buvo. Neįtikėtina, bet atkeliavo ir baltutėlis „Sniego šuniukasׅ“, o kartu su juo ir laiškas: „Mano kelionė ilga – nuo Baltijos jūros pakrantės iki Lietuvos sostinės Vilniaus. Aš neištirpsiu, tačiau galiu netekti kai kurių kūno dalių. Todėl turiu prašymą – jeigu kelionės metu nusmuktų mano ausytės – kojinaitės, užmaukite jas ant pagaliukų, nes aš labai noriu dalyvauti ir pasakyti: ne tik aš laukiu Kalėdų stebuklo, nes noriu būti tikru šuniuku šiltuose namuose, bet ir prieglaudų gyventojai – šuniukai ar katytės nori rasti gerus namus“, – padedami mokytojos, parašė Sniego šuniuko kūrėjai Vakaris ir Ajus Rimkai iš Klaipėdos.

„Vaikai atviri ir nuoširdūs. Jų darbeliai ne tik atspindi vaikiškas svajones, bet taip pat siunčia mums svarbią žinutę: augintinis yra meilė. Pareiga. Atsakomybė. Yra ko pasimokyti iš vaikų“, – sako LKD Mokymo centro projektų vadovė Dovilė Masalskaitė, jau antri metai vedanti „Atsakingo šeimininko akademiją vaikams“ užsiėmimus.

Vaikų kūrinėliai bus eksponuojami Lietuvos kinologų draugijos organizuojamose tarptautinėse šunų parodose (pirmiausia – gruodžio 15-17 d. Vilniuje, Litexpo). Taip pat juos bus galima pamatyti vaikų bibliotekose (2024 m. sausio mėn. – Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos vaikų bibliotekoje „Saulutė“; balandžio mėnesį – Trakų rajono viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje). Parodų datos su kitomis šalies bibliotekomis dar derinamos.