Bitėnų kaime 2016 metų rugsėjo 28 d. šuo Ramzis sekė bėglių pėdsakais, kai pasieniečiai ieškojo kontrabandininkų. Tačiau už vieno keliuko posūkio gyvūną pakirto mirtinas A. Komskio paleistas šūvis. Nors pats A. Komskis atkakliai įrodinėjo, kad šunį nušovė netyčia, nesitaikydamas, du teismai nepatikėjo jo versijomis.

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad atmeta A. Komskio skundą ir pritaria Tauragės teismo paskelbtam verdiktui: skirta daugiau nei 5,4 tūkst. eurų baudą ir konfiskavo jo ginklą. Jis taip pat turės atlyginti daugiau nei 8 tūkst. eurų žalą pasieniečiams už nušautą šunį.

Bylos nagrinėjimo metu Klaipėdos apygardos teisme pirmą kartą buvo atliktas išskirtinis eksperimentas. Teismui buvo pateiktas ginklas, iš kurio A. Komskis paleido mirtiną šūvį. Teisėjų kolegija patys patikrino, kiek realus A. Komskio pasakojimas, kad šuo buvęs per arti, kad jis galėtų taikytis. Nustačius ginklo optiką pagal kaltinamojo parodymus, kokia jis tą dieną naudojosi, teisėjai taikėsi (ginklas nebuvo užtaisytas, šaudmenų nebuvo) į pliušinį šunį, kuris eksperimento metu atstojo auką.

A. Komskis ir jo advokatė Aušra Ručienė teigė, kad kulka į gyvūną pataikę atšokusi nuo žemės rikošetu. Teisme liudijęs medicinos ekspertas patikino, kad jei tai būtų įvykę, į gyvūno kūną ji nebūtų susmigusi, mat būtų sprogusi nuo smūgio į žemę. Kaip aiškino medicinos ekspertas, kiauryminė žaizda yra atitinkanti sveikos kulkos parametrus, tai reiškia, kad gyvūnui buvo šauta tiesiai į krūtinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt