Negali pasakyti, kaip dingo

„Mūsų katė nėra tokia, kuri pabėgtų. Negaliu pasakyti, kaip ji dingo, beveik visada būna šalia. Gal kažko išsigando, pasislėpė ir vėliau pasiklydo. Negaliu sakyti ir kad ją pavogė. Gal žmonės netyčia rado ir priglaudė“, – spėliojo dingusios katės šeimininkė Orinta.

Jau dvi savaites šeimininkai savo šeimos nario ieško kiekvieną dieną. Išvaikščiojo visą kaimą, apieškojo sodybas, bendravo su visais aplinkiniais gyventojais, ant kiekvieno medžio iškabino skelbimus apie dingusią katę.

„Išieškojome visą atkarpą nuo Paliūniškio link Vilktupio šaltinio, visas pakrūmes, sodybas, bet niekas nieko nematė, nieko negirdėjo“, – naujienų portalui JP pasakojo Orinta.

Paskelbė paiešką

Katė yra čipuota, todėl šeimininkai kreipėsi ir į Panevėžio apskrityje esančias gyvūnų prieglaudas, vietos veterinarus, katės paieška paskelbta ir gyvūnų registravimo centre, tačiau kol kas – jokių žinių.
Panevėžio rajone dingusi katė

„Sistemoje įvesta, kad mūsų katė ieškoma, visoje Lietuvoje. Jei kažkas augintinę nuvežtų veterinarams, patikrinus pagal čipą, veterinaras iš karto matys duomenų bazėje, kad katė yra ieškoma“, – paaiškino Orinta.

Katė išvežta

Po dviejų paieškos savaičių, šeimininkai išsiaiškino, kad gyvūnas gali būti išvežtas iš kaimo. Tokią prielaidą leido daryti rasta žinutė. Sekmadienį, atvažiavę į sodybą Vilkapjūvių kaime, ant automobilio stiklo, po valytuvais, šeimininkai rado palikta raštelį. Jame ranka parašyta: „Jūsų katė išvežta“.

„Gal tai vietinių žmonių žinutė, gal tie, kurie atvažiuoja rečiau. Man tiek daug visokiausių minčių kyla, kad jau nebegaliu logiškai mąstyti. Turime ne vieną katiną. Kai tik orai atšyla, iš miesto juos vežamės į sodybą, gal kažkas nužiūrėjo. Galvoju, jeigu tai būtų suplanuotų vagystė, gal būtų vogę mūsų mažylius. Nebežinau, ką galvoti, kur jos ieškoti. Mes jau esame pavargę, tiek fiziškai, tiek emociškai, palūžę psichologiškai, bet vis tiek jos ieškosime“, – kalbėjo Orinta ir apsvarsto dar vieną versiją.

„Gyvename prie pagrindinio kelio, Vilktupio gatvės. Šiuo keliu važiuoja daug žmonių, čia yra kaimo turizmo sodybų, tėveliai vaikus veža į stovyklą, važiuoja žmonės iš kitų rajonų ir miestų, ne tik vietiniai. Gal kažkas pamatė, kad katinas išvežamas. Prašome pagalbos visų žmonių, pasidalinkite žinia, mes labai viliamės rasti savo augintinį“, – sako Orinta.

Prašo pagalbos

Katės šeimininkė kreipiasi ir į naujienų portalo JP skaitytojus.

„Būkite žmogiški, atsiliepkite, susisiekite su mumis ir padėkite gyvūnui grįžti į šeimą, kur ja rūpinamasi. Katė nėra vertinga jums, bet brangus šeimos narys mums. Katei reikalinga speciali priežiūra, speciali specifinė higiena, specialus maistas ir ji nuolatos prižiūrima veterinaro. Sumokėsime už jūsų vargą ir rūpestį, tik duokite žinią iš kur ją atsiimti. Žmones, kurie katę priglaudė ar žino apie katės buvimo vietą, labai prašome su mumis susisiekti. Jokiu būdu neišmeskite gyvūno, mes atsiimsime patys. Dosniai atsilyginsime. Mūsų tel. +370 602 38000 arba +370 615 91625“.