Vargu, ar Napa svajojo apie gyvenimą miške, kur galima įkvėpti žolės kvapo ir išsimaudyti saulės spinduliuose - juk gyvūnas niekada anksčiau to nė nebuvo patyręs. Vis dėlto, gyvūnus gelbėjančios organizacijos „Four Paws International" nariai pasirūpino, kad Napa susipažintų su pasauliu, kuriame jam buvo lemta augti nuo pat pradžių.

Dar liepos pradžioje gelbėtojai aplankė Napą ir paruošė ją kelionei į naujuosius namus. Gelbėtojams teko užduotis nugabenti 545 kilogramus sveriantį aptvarą su gyvūnu. 1448 kilometrų kelionė iki kalvoto slėnio Šveicarijoje užtruko 28 valandas – iš pradžių važiuojant mašina, o vėliau kylant keltuvu.

Liepos 4 d. liepa atvyko į Arozos miestelyje esantį lokių draustinį, kurį neseniai įkūrė „Four Paws“. Gelbėtojai rūpinosi, kad gyvūnas nejaustų streso dėl staigaus persikėlimo ir nusiramintų, todėl lepino jį skanėstais ir pamažu pratino prie naujos aplinkos.

Netrukus Napa buvo pasiruošusi įžengti į savo naujus, pasakiško grožio namus. Šios savaitės pradžioje gelbėtojai pasidalino įrašu: „Durys atsiveria ir Napa žengia pirmuosius žingsnius ant žolės. Vakar buvo ypatinga diena pirmajam Arozos lokių draustinio gyventojui. Napa paleista į laisvę su nuostabiu vaizdu į šveicariškus kalnus.“

Visą gyvenimą praleidusi ankštame narve, pagaliau Napa – namuose.

Daugiau rasite čia.