Ne pirmoji parama

Gyvūnų globos namams visuomenės pagalba reikalinga nuolat. Chirurgijos skyriaus slaugos administratorė Dileta Krūminienė jau nepamena, kas prieš dvejus metus prieš Kalėdas koleges paskatino ištiesti pagalbos ranką gyvūnų globos namams „Šiaulių letenėlė“.

„Kai surinkome pakankamą sumą, paskambinome į globos namus ir paklausėme, ko jiems reikėtų“, – prisimena slaugytoja. Tuomet už surinktas aukas medikės pirko maisto senjorams ir jauniems globotiniams, nes jo stigo labiausiai.

Prieš keletą mėnesių skyriaus slaugytoja Nijolė Ivoškienė pasiūlė kolegėms pradžiuginti visus savo namų augintiniais ir atnešti jų nuotraukų. Skyriaus gydytojai, slaugytojos ir jų padėjėjos fotografavo augintinius ir surengė skyriuje jų nuotraukų parodą. Šalia parodos stendo pastatyta ir aukų dėžutė.
Aukų dėžutė

Paroda, mažinanti stresą

Ligoninės Ūkio skyriaus staliai parodos ekspozicijai pagamino stovą. Parodos sumanytoja slaugytoja Nijolė ėmėsi nuotraukų gamybos rūpesčių. Kai ekspozicijoje pasirodė pirmosios medikų namuose auginamų gyvūnų nuotraukos, entuziazmu užsikrėtė daugelis. Nijolei ėmė plaukti ne tik šuniukų ir kačiukų nuotraukos, bet ir arkliukų, naminių paukščių, net tvenkinyje auginamų žuvų, pieno atsigerti į kiemą užsukančio ežio ir kitų auginamų ar globojamų gyvūnų nuotraukos.

„Naminių gyvūnų nuotraukų paroda tapo tarsi relakso ar gelbėjimosi nuo streso vieta“, – pastebi slaugos administratorė D. Krūminienė ne vieną iš operacinės grįžtantį chirurgą, stabtelėjantį pasigrožėti gyvūnų nuotraukomis. Užsibūna prie stendo ir nauji skyriaus pacientai, ir lankytojai. Dažnas jų skiria ir auką globos namų augintiniams.

Paaukoti gyvūnų globos namas ateina ir kitų ligoninės skyrių darbuotojai, sužinoję apie šią akciją. Medikės nusprendė, kad šį kartą aukos mažiau žinomiems, neseniai įsikūrusiems gyvūnų globos namas „Batuotos katės“, kurie paramos sulaukia mažiau. Chirurgijos skyriaus darbuotojai dėkingi visiems už gerumą. O gyvūnų padėka – neišmatuojama.