Pranešimas, o tiksliau prašymas išgelbėti aukštai medyje įsikorusį kačiuką į Šilutės PGT atskriejo artėjant vidurdieniui. Pagalbos prašė gyvūnų tarnybos atstovai.

Atvykę ugniagesiai pamatė, kad pasiekti rudaplaukį pūkį nebus paprasta, mat jis į visus žvelgė net iš maždaug 12 metrų aukštybių, o tai siekia 4–5 namo aukštą. Gelbėtojai išsikvietė net automobilį su kopėčiomis ir vienas jų pradėjo lipti pas gyvūną.

Katino gelbėjimo operacija

Tačiau šis nebelaukė, greičiausiai todėl, kad pamatė, jog visai nepageidaujamas gelbėtojas jau čia pat ir jis vis tiek bus išprašytas iš savo naujosios buveinės. O apačioje stovintieji dar ir dėžę turi, į kurią jį ketino įkišti. Įvykio liudytojų žodžiais tariant, gyvūnas lyg strėlė pasileido šakomis žemyn ir nuskuodė tik jam vienam žinomais keliais...

Katino gelbėjimo operacija

Šilutės PGT vadovai jau ne pirmus metus kalba, ir „Šilutės naujienos“ jau ne pirmus metus apie tai informuoja šilutiškius, kad gelbėti panašius gyvūnėlius tikrai nėra ugniagesių darbas.

„Bet žmonės vis tiek kviečia ir kviečia, o mes vis dar važiuojame, nors tokie iškvietimai nepigiai kainuoja ir taip eikvojamos mūsų visų biudžeto lėšos. Bet... O ką daryti? Kas išgelbės, jei ne mes?..“ – retoriniu klausimu pokalbį baigė Šilutės PGT atstovas Arūnas Ališauskas.