Gyvūnais besirūpinanti moteris svajoja įkurti savo prieglaudą, o pastaruoju metu lapės Juniper gerbėjų smalsumą patenkino išleisdama knygą "Juniper: laimingiausia lapė pasaulyje". Moteris atsako į dažniausius žmonėms, pamačiusiems lapės gyvenimo su moterimi nuotraukas, kylančius klausimus.

– Ar auginamos lapės buvo laukinės?

– Juniper ir Figas nėra laukiniai - šios lapės jau 150 metų laikomos ir veisiamos žmonių dėl gražaus kailio. Jos neišleidžiamos į laukinę gamtą, nes yra prijaukintos.

– Kur jų galima įsigyti?

– Lapės – ne kiekvienam. Nerekomenduoju jų kaip naminių gyvūnėlių. Nors jos gali atrodyti panašios į šunis ir kates, visgi elgiasi ne taip pat.

– Ar miegate kartu?

– Daugelį naktų Juniper miega šalia manęs. Dažniausiai nuo 4 val. nakties iki 8 val. 30 min. ryto. Naktimis didžiąją dalį laiko ji praleidžia namuose.

– Ką jos ėda?

– Lapių gerai savijautai būtina maistinė medžiaga – taurinas, todėl jai reikalinga žalia mėsa. „Garnyru“ tampa vaisiai, daržovės ar net zefyrai.

– Ar tam, kad galėtum auginti lapę, reikalingas koks nors leidimas?

– Kone kiekvienoje Jungtinių Amerikos Valstijų valstijoje tam reikalingas leidimas, įrodantis, kad žmogus gali suteikti lapei tinkamą priežiūrą. Tai sprendžia kiekvienos valstijos gamtos išteklių departamentas.

– Ar jos turi specifinį kvapą ir ar nepridergia namuose?

– Juniper ir Figas išties turi savo kvapą. Jų šlapimo dvokas primena šeško skleidžiamą smarvę. Laimei, jie abu žino, kad šlapintis galima tik ant specialių audeklų.

Namų priežiūrai skiriame didelį dėmesį, kad kambariuose nebūtų jaučiamas gyvūnų kvapas. Nepaisant to, kad yra išdresiruoti, jie yra linkę žymėti teritoriją – visai kaip ir katinai. Tokie jų instinktai, kuriems pasipriešinti sudėtinga. Dėl to labai vertiname savo garinį valytuvą.

– Ar jos mėgsta dėmesį?

– Juniper yra meili, tačiau savo būdais. Įprastai ji užsimano būti paglostyta kaip tik tada, kai aš kietai miegu. Kone kasnakt prabundu jausdama, kaip ji stumia mano ranką, taip sakydama, kad nori būti pakasyta. Taip ji daro tol, kol abi užmiegame.

Daugiau rasite čia.