Sachi sako, kad yra net kelios šių tikroviškų kačių portretų, kuriuos vadina Wakuneco (tiesioginis vertimas – įrėminta katė), paslaptys. Pirmiausia kūrėja kaskart naudoja mažiausiai dešimt tos pačios spalvos vilnos atspalvių, o jų turi per 200 – tai padeda išgauti kailiuko autentiškumą.

Vienam tokiam portretui pagaminti prireikia tikrai daug laiko. Pirmiausia Sachi įsižiūri į katino, kuriam bus kuriamas portretas, nuotraukas – labai svarbu įvertinti visų snukučio dalių proporcijas, kailio spalvą ir pasiruošti reikiamas medžiagas. Tam, kad būtų paruoštas porterio pagrindas, prireikia mažiausiai dešimties dienų. Pati sudėtingiausia dalis – akys. Nors iš pradžių savo darbuose japonė naudojo rankdarbių parduotuvėse parduodamus stiklo paruoštukus, nuo 2019 metų ji taiko savą gamybos technologiją. Moteris ant plastikinės lentelės maišo skirtingus akrilo dažus, kurie sluoksniuojami su smėliu. Toks akių gamybos procesas užtrunka iki savaitės.

„Manau, kad katės dvasia įsikūnija portrete per akis. Tai reiškia, kad, kurdama akis, privalau būti labai atsargi, konkreti ir kruopšti“, – sako menininkė.

Vienas portretas sukuriamas per maždaug mėnesį – dirbant po dešimt valandų per parą. Sachi šią veiklą pradėjo dar 2015 metais, tuomet tai buvo jos hobis, tačiau, pasidalijusi rezultatais socialinėje žiniasklaidoje, nusprendė, kad tai gali būti ir puikus pragyvenimo šaltinis. Užsakovų netrūksta ne tik iš Japonijos, bet ir iš viso pasaulio.

Kūrėjos paskyrą instragrame ir jos „YouTube“ kanalą stebi 600 tūkst. sekėjų. Kai instragrame kartą pasidalino benamės katės, kurios kailio spalvos primena vėžlio kiautą, portretu, jai pradėjo rašyti žmonės, norintys auginti būtent tokią katę.

„Man tai buvo labai malonus netikėtumas, kad ta išskirtinė katė palietė tiek širdžių, labai nustebino žmonių įsitraukimas, noras ją globoti. Labai norėčiau ateityje surengti beglobių kačių portretų parodą, galbūt taip padėčiau joms rasti namus“, – sako ji.

Kiek kainuoja tokie japonės meno kūriniai, autorė neatskleidė.