Šiais metais parodai teisėjavo Lietuvos kinologų draugijos tarptautinė teisėja Dainora Sudeikienė. Ji džiaugėsi skalikais, kad yra daug jaunų žmonių, auginančių šią šunų veislę. Be abejo, buvo ir vertingų pastabų, jų veislės puoselėtojai atidžiai klausėsi, nes tai padės atsižvelgti į laukiančius iššūkius.

Po ilgo ir sunkaus darbo paaiškėjo, kad šiais metais gražiausias veislės atstovas (angl. Best of Breed, BOB) yra darbinės klasės kalė Beta (veisėjas V. Oleinikovas, sav. M. Milinavičius), priešingos lyties gražiausias atstovas (angl. Best of Opposite Sex, BOS) – atviros klasės patinas Bogas Gerdauja (veisėjas R. Dapkevičius, sav. S. Narbutis).
Lietuvių skalikų paroda, Ievos Nagulevičienės nuotr.)

O kitose grupėse geriausiai pasirodė: Vidi Tamsus Miškas (veisėjas S. Gauronskas, sav. M. Statkus) tapo klubo jaunimo nugalėtoju (Kl.JN), jo sesė Venta Tamsus Miškas (veisėjas ir sav. S. Gauronskas) tapo klubo jaunimo nugalėtoja ir gražiausiu šių meto klubo jaunų šunų atstovu.

Veteranų klasėje gražiausiu veteranu tapo Dinas Girios Gausmas (veisėjas ir sav. M. Milinavičius) ir pelnė klubo veterano titulą. Gražiausia veteranų kalytė – Gilzė Gerdauja (sav. A. Dapkevičius, veisėjas R. Dapkevičius). Taip pat jau antrą kartą Lietuvių skalikų augintojų sąjungos organizuotoje parodoje vyko šunų porų ir veislynų konkursai. Šiais metais veislynų konkurse dalyvavo 3 veislynai, taip pat dalyvavo ir trys skalikų poros. Porų konkurse nugalėjo Dinas Girios Gausmas ir Beta (savininkas M. Milinavičius), veislynų – Manto Milinavičiaus veislynas „Girios Gausmas“.

Parengė Lietuvių skalikų augintojų sąjunga