„Retas įsivaizduoja savo gyvenimą be augintinio, todėl vieni renkasi mažiau laiko ir priežiūros reikalaujančius gyvūnus – žuvytes ar graužikus, kiti yra ištikimi kačių arba šunų šeimininkai, o trečiųjų namuose būna tikras mini zoologijos sodas, kur po vienu stogu sutelpa ir paukščiai, ir katės, ir dažnai net ne vienas šuo.

Minint Šuns dieną gyvūnų mylėtojams primename, kad meilė augintiniui, visų pirma, reiškia atsakomybę užtikrinti tinkamas gyvūno laikymo sąlygas. Gyvūnams skirtų prekių pasirinkimas mūsų prekybos tinklo parduotuvėse yra labai platus – čia galima rasti ne tik įvairiausių rūšių ėdalo bei skanėstų, bet ir įvairiausių priežiūros priemonių – šukų, pavadėlių, antkaklių, žaislų ir kitų šunų dresavimui ir jų priežiūrai skirtų priemonių be kurių nei keturkojai, nei jų šeimininkai nebeįsivaizduoja savo kasdienybės“, – pažymėjo „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Kaip rodo prekybos tinklo duomenys, šunims skirtos prekės, palyginti su kitais pirkiniais, santykinai dažniausiai atsiduria Joniškio gyventojų pirkinių krepšeliuose. Savo augintiniams joniškiečiai gausiausiai perka ir įvairiapusį šunims skirtą ėdalą, ir kitas priežiūros priemones – antkaklius, žaislus, specialiai keturkojams skirtą šampūną.

Šunų mylėtojų taip pat gausu Kelmėje, Pakruojyje, Ariogaloje, Kazlų Rūdoje, Naujojoje Akmenėje, Raseiniuose, Jurbarke, Radviliškyje. Čia šunų mylėtojai aktyviai perka ne tik kasdienio sauso ėdalo bei konservų, bet ir įvairiausių skanėstų, o tai reiškia, kad mėgsta palepinti savo ištikimus keturkojus draugus.

Pastebima, kad visoje Lietuvoje perkamiausi yra šunims skirti konservai ir įvairūs skanėstai tiek dresūrai, tiek šunų dantų priežiūrai. Tuo metu sausas ėdalas sudaro kur kas mažesnę dalį – jo nuperkama beveik 3 kartus mažiau nei konservų. Taip pat „Maximos“ pirkėjai aktyviai perka ir įvairias šunų priežiūros bei dresūros priemones, pavyzdžiui, žaislus, pavadėlius ir antkaklius, vienkartines palutes, maišelius ekskrementams. Tokių prekių per metus nuperkama nuo kelių šimtų iki keliasdešimt ar net kelių šimtų tūkstančių.